Man kan ställa till mycket elände

särskilt när inte en sak uppfattas rätt. Det vet jag från tidigare men det vet jag ännu mer från i förrgår. Hela MT kraschade och där satt jag alldeles grå i ansiktet och fattade noll. Kallemannen hade just lyckats få in hela sitt arkiv och så bidde det 500 server error och jag fick hicka. Allt fanns visserligen kvar i sqldatabasen men en annan kunde ingenting om sql och jag fick stressångest. Hur i .. skulle jag lösa detta och varför blev det fel var något jag inte hade en blekaste aning om.
Hela söndagsnatten sov jag oroligt och undrade hur det hela skulle lösas. (För ett progam?!) Jag kunde inte ens jobba innan jag hade löst problemet. Fy vad saker kan ställa till det i knoppen. Kallemannen blev bra glad när jag började sköta jobbet istället.
Problemet löste sig till slut genom både hjälp och att jag vågade testa mig fram. Jag hade en riktig backup av databasen men gjorde fler utifallatt och så körde jag igång. Jag raderade allt i sqldatabasen, raderade hela programinstallation och så installerade jag det igen, återställde databasen och så fanns allt där. På kvällen ställde jag till samma fel igen men blev inte lika ”vrenös”. Lyckades se exakt vad som orsakade det också. Jag la in en modul som ett cgiscript och DET fungerar inte. Jag var alltså den felande länken MEN jag lärde mig en hel del på kuppen. Jag lyckades tom få magkatarr av eländet.
Vi har inte lov men väl
sovmorgon denna vecka. Dom flesta av våra kunder har sportlov så vi tar lite lov också. Fast jobben har ramlat in i veckan så det är en hel del att göra ändå. vi fick tom en fyrfärgskopiering på 800 ex. Vår laserskrivare får nu göra ett litet mandomsprov för den är inte till för sådana volymer alls egentligen . Den klarar det.
Såporna på tv
är inget jag ids kika på ens. Någon enstaka FF kikade jag på förra året, BB har jag råkat kika på något program men det är inget som intresserar mig alls. Cityakuten, CSI, 24 och Tredje skiftet följer däremot så långt det går. Dom första två programmen för jag zappa emellan för att få se båda, lite lösryckt men det går ändå 🙂
Gökarna Jonsson
har egentligen gjort som vanligt särskilt Hennings ”bofixeri”. Efter Hennings fatala olycka december 2001 trodde veterinären att han skulle bli en lugn och relativt loj goja men så fel hon hade. (Det är samma veterinär som behandlar gojor i Veterinärerna, Marianne)
Henning har blivit ännu mer vårkänslig och boar in sig både här och där. Precis som förra våren försöker han lägga beslag på vårt sovrum. Nu har han också börjat ”jaga” när vi bäddar och fenomenet att rycka i KA´s kläder. Henke sitter och rycker förtvivlat i det som går när KA sitter på sin datorstol. Förra året fick många plagg hål i sig av detta men i år skall vi försöka hindra att hela vårt sängklädesförråd går åt för det finns nytt som är helt ohålat.
Det finns bara en sak att konstatera, livet med goja är inte lugnt och lojt precis för det är värre än med småbarn. Henning sover iaf bra nu när deras rum är mörkt.
Måste ju avge en liten stötrapport också.
Det gick rätt bra igår med och jag skall avrapportera en snutt på Succé också.
Åter till näringen och på återläsande 😉
Till later!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.