Tidigt hemma och allt för

att vi skall kunna gå på Jerka i morgon. KA´s feber har backat och han har nu endast en sjudj*a huvudvärk, precis som jag. Jobbet fick vi iväg iaf. Ett jobb väntar men det skall ut på måndag och tills dess är vi friska har vi bestämt.
Hela dagen har nyheterna
varit en central del av vårt mediaintag. Tyst, vad säger dom osv är väl det vi mest sagt. Mänskliga sköldar, avhopp från Iraks armé, kanske träffat viktiga medlemmar i Iraks regering, 1 död. Ja, det har snurrat så här hela dagen. Samtidigt så orkar inte jag reagera hela tiden. Jag känner avsky för det USA har gjort. Nu ser jag det som att vi måste rädda dom människor som drabbas och var
Resebranschen tex har redan fått betala ett högt pris och dagen idag har visat sig att det fortsätter. Högt pris och högt pris, i det här fallet handlar det om pengar och man kan inte jämföra människor mot pengar men det ger ringar på vattnet. Men många tror att vi bor i Sverige och kriget drabbar inte oss men se det gör det även om det inte handlar om stor risk för bomber och sådant det irakiska folket får kämpa mot. Dom ekonomiska konsekvenserna kommer att märkas även om det inte märks just idag. Ju längre tid kriget tar desto mer kostar det.
Med detta om resebranschen så förringar jag inte människorna som drabbas mer direkt av kriget men försöker bara spegla att ringar på vattnet sprider sig längre än man tror och ingen kan sitta och säga att kriget berör inte mig för det gör det.
Världen är sig lik
annars och många hemskheter sker även här i Sverige. Vad händer idag och framåt? Vad gör vi människor med våra medmänniskor? Det jag gör speglar sig tillbaks oavsett om jag vill det eller inte. Altlså innebär det att om jag försöker göra bra saker så genererar det åtmisntone något mot andra som kanske fortsätter och så sprider sig ringarna i mer positiv anda. Gör du det du kan för att vara en ringspridare i positiv anda? Gör du inte det ännu så försök för det kan resultera i en bättre värld på sikt. Jag menar nu inte att jag är varken bäst eller bra men jag gör vad jag kan utan att sluta vara jag.
Ha en fin kväll
det skall jag ha!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.