Lite tidigare blev det idag.

Jag vaknade och behövde gå på toa och bara 10 minuter kvar tills klockan skulle ringa var det ingen idé att somna om på 😀 Stackars KA, hela natten sov han oroligt inför dagens lektioner och ”uppkörning”. Han skall ta truckkortet men det grejar han utan problem.
En sak på jobbet i går gjorde mig
mer än bara arg. Att någon svamlar bort en sanning för att det skall låta bättre är så förbannat fult. En ”konsult” som skall hjälpa till att dra in jobb sålde en sak felaktigt. Dvs. varans namn och också då priset var fel även om köparen fick produkten väldigt billigt så blev det lite kostsamt för företaget. Inga stora summor heller men det jag blev arg för var att ”konsulten” inte sa som det var till min chef utan svamlade om att köparen fick rabatt osv. Jag kan väldigt lite om produkterna och skrev därför bara ner det ”konsulten” sa om både varans namn och pris. Turligt nog var jag med hela tiden så jag kunde visa vilken produkt det var till chefen när vi skulle plocka ihop beställningen. Även köparen trodde sig ha köpt en sak som sedan var en helt annan sak i både namn och pris. Produkten köparen vill ha blir rätt även om den egentligen kostar betydligt mer och har ett helt annat namn och det är egentligen huvudsaken.
När jag kom till jobbet i går hade ”konsulten” använt tippex och tagit bort leveransadressen från kontantnotan till ovanstående köpare och även textraden där jag skrivit rabattorsaken. Sedan gjorde konsulten en kopia på kontantnotan (som köparen skull få) och läxade upp mig för att jag gjort fel. Att ge en kopia av ett ändrat original som inte stämmer med det som är i reskontran är för det första inte riktigt och att det står en leveransadress betyder ingenting alls om inte vi skall stå för leveransen och det framgår av leveransvillkoren. Leveransvillkoren avgör vem som skall betala leveransen. Denna konsult påstod att hans advokat hade sagt att om leveransadressen står där så skall företaget stå för leveranskostnaden vilket inte alls är riktigt.
Konsulten ansåg också att det skulle stå rabatt enligt överenskommelse men det är ju ren lögn och bare en ren efterkonstruktion eftersom han inte vill stå för sin tabbe inför chefen. Jag stod bredvid köparen så jag vet. Det var också jag som skrev ner på en lapp vad köparen skulle ha och när köparen skulle hämta.
”Konsulten” vill inte stå för att han sålt fel produkt och sedan ansåg han att jag ville bara ha rätt och inte ville ge mig. Jag sa bara att anser du och chefen att ni vill ha en person som inget vet och inte kommer ihåg saker så får ni hitta någon annan för jag är tyvärr inte sådan. Grejen var att chefen var ute hela dagen igår och är ute hela dagen i dag så han vet inte även om jag vet att även chefen känner lite olust över konsultens agerande och osanningar som chefen märkt innan jag kom dit.
Detta är ingen stor sak och kanske framstår det som att jag bara vill ha rätt men så är det inte utan jag reagerar på falskheten. Från första stunden jag träffade denna ”konsult” så fick jag obehags känslor. Jag fick känslan av att ”konsulten” gärna ville framstå som någon han absolut inte är och också sko sig på företagets bekostnad. Jag kan ha helt fel men brukar sällan ha fel när jag har negativa känningar om någon. Tvärtomkänslor där jag tror andra om gott och det visar sig vara helt fel är en sak och där har jag stått många gånger men sällan åt det andra hållet.
Usch, vad jag klagar men
så är det. Att fela är mänskligt och faktiskt inget konstigt i sak för vi är alla människor men att försöka efterkonstruera saker för att framstå som bättre och sedan förringa andra för att höja upp sig själv får mig alltid att se rött. Då kan jag bli den där tvärarga tonåringen som inte använder den cellen jag ändå fått vid födseln.
Jag fortsatte med att lägga in presumtiva kunder i kontaktdatabasen och tänkte att jag befann mig på mitt drömjobb.
Nu skall jag hänga tvätt och sedan tänker Mannfred och jag åka till jobbet.
Vi läses!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.