(del 2) Kursen var kul

och jag tror att den kommer att vara väldigt givande. Den ger även betyg vilket inte jag tänkte på innan. Tro om det kan bli MVG eller om det blir G? Vi får väl se. Böcker är inhandlade och det blev två olika. Eftersom vi båda läser samma ämne kan vi turas om med båda böckerna som i sak behandlar samma sak som grunderna i Psykologi.
Nästa vända blir på måndag klockan 13:30 – 17:10. Då skall vi presentera oss och också gå in med egna reflektioner och tankar kring det föreläsningen i dag handlade om. Så kommer det att vara alla kursveckor. På torsdagar är det föreläsning och på måndagar är det mer fördjupning och eget arbete kring det förelästa.
En del nya uttryck och ord rörande SALUTOGENES och sådant som hör dit. Maskrosbarn har jag referenser till tidigare men satte aldrig det epitetet på mig själv men tydligen hör även jag dit. Ett annat uttryck och också begrepp är KASAM som på svenska betyder känsla av sammanhang. Massor med nya och intressanta saker blir och särskilt kul att plugga med KA.
Vi skall iväg en sväng
och kika lite på IKEA för trots både dåligt mående och annat så är det skönt att liksom göra något även om det kan tänkas banalt att lufta fötterna på IKEA. Egentligen så har jag större lust att bara lägga mig ner och sova men det kan jag göra i natt, efter 24 om jag är uppe tills dess.
Rökning är både dyrt och osunt
och vad gäller dyrt går det att göra något åt saken. Det finns en tobakist i Göteborg, nära Backaplan, som säljer egentillverkad tobak. Den kostar bara 55:- per 100 gram vilket är 2,5 ggr mer tobak för vad 40 gram kostar här, 57:-. Det betyder att mitt dyra onyttiga nöje kommer att kosta ca 250:- per månad och det har vi faktiskt råd med. Nu köpte vi på oss 5 sådana paket så det räcker ett tag men sedan får mamma eller syrran köpa och skicka upp. Tobaken smakade först fan men efter några bloss så dög det hur bra som helst att röka. Skit är skit och billigare skit är faktiskt bättre även om det bästa vore att sluta röka. Det kommer det med någon gång.
KA skall börja som
personlig assistent till en MSsjukman i helgen så i morgon är det introduktion mellan 8 och 15. KA hinner hem men sedan är det dans med en brukare klockan 18, hem ca 23:30 och så påett igen i lördag klockan 8. Det blir nog bra i slutänden detta och det känns bra för KA även om han just nu inte är frisk han heller.
Javisst ja, IKEA var det!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.