Att lyckas kan ibland vara att misslyckas

i ens egna ögon men inte andras. Ta ett exempel, igår bakade jag det jag kallar för kärleksmums, KA kallar det för Dalarutor och en del andra kallar det för mockarutor.
Vår visp finns inte mer, den elektriska alltså, så jag använde mixerstaven (en sådan mackapär med ett skafthandtag och kniv längst ner innanför en förlängning av skaftet som skydd) men det blev inte särskilt bra. Jag försökte få alla ingredienser att blanda sig och tyckte det såg bra (handvisp grejar inte min arm). Slängde in smeten i en lagom form och började med glassyren (tycker det blir godast på en varm kaka för då blir det liksom indränkt i kakan istället för bara utanpå).
Kakan blev inte högre och när den väl togs ut och var klar hade den inte ändrats i storlek alls. Jag öste på glasyren och den var lite väl kletig, det blev på en höft med måtten för jag iddes inte läsa receptet ordentligt. Glasyren smakade inte vad den skall heller vilket var lite skumt men, men… Kakan svalnade och blev ätbar och då insåg jag att jag inte hade vaniljsocker i glasyren vilket var orsaken till smaken och så syntes alla ingredienser som låg i lager i själva kakan. Misslyckad kaka som KA påstår var god.
Ett annat exempel är parkeringen idag
som resulterade i böter. Vi var på skolan och på ena rasten ändrade KA på p-skivan så att det skulle vara rätt tid. När vi kommer ut ur klassrummet så syns en böteslapp på vindrutan. Ja och gissa vad, p-skivans tid hade ändrats till fel tid pga ett tankefel. Den stod på 17 och det var två timmar från tiden när den ändrades. Den skulle ha stått på 15 och tiden räckte då 2 timmar framåt, till 17.
Jag skal skriva en skriftlig reklamation med den riktiga förklaringen. Lite onödigt med 400:- i böter för en giltig parkering dessutom fast där fanns ju ett litet tankefel.
Skolan var rolig annars och det är intressant att lära sig om olika sätt att vara och varför samt hur man kan förändra.
Snäll?
Åsa har ett sätt att aktivera min cell däruppe. Vad gäller ordet snäll så menar jag inte människor som gör bara goda saker utan människor vars syften är goda. Ordet kanske mer borde vara godhet. Människor som är goda kan göra fel och saker kan bli fel, resultatet kan ibland bli olyckligt och i en del göra andra illa eller liknande. Det handlar om med vilka syften man har när saker görs. Är syftena goda så är det vad jag menar med snälla människor.
Det finns människor som gör goda saker i syfte att framstå som goda men som i sig har onda avsikter och då är dom inte goda. Det finns även människor som framställer sig som goda och gör som att dom är goda men har helt egna syften i tex självförhärliggande, tex se på mig jag är bra och den är usel för den gör aldrig något. Då är det helt i egensak en person gör något och det är heller inte en god/snäll människa i mina ögon.
I övrigt har inte särskilt
hänt och ingenting vet vi mer än innan. Tiden tickar det är väl allt egentligen. Inte många dagar kvar av oktober och då borde det liksom inte finnas mer tid med okunskap kring framtiden.
Bilen är inlämnad på reparation efter krocken som var. Fröken skall på intervju i morgon förmiddag om jobb i en butik. KA har fått bra respons och bra utlåtande på sina timmar som PA så det kommer att bli fler timmar där vilket känns kul för både plånboken och sjävförtroendet.
Mannfred sitter på mitt huvud och putsar sig. Än har han inte bajsat men det kommer fast jag har blivit duktig på att vrida huvudet rätt så att det träffar golvet vilket är lättare att torka upp. Martin är fisksugen så jag måste koka mer. KA är på ju-juitsu träningen, på tal om den så har han redan, efter bara 4 veckors (2 ggr per vecka) träning fått rejäla (väl synliga) muskler i axelpartiet vilket han är stolt över.
Min förkylning har satt sig i bihålerna och i luftrören så det är dags för penicillin men dom hade ingen tid för mig idag så tomorrow. Det går över, jag får akta mig för att böja huvudet bara och tänka på att ligga högt för andningen som fungerar bättre då. Röka kan jag ff så illa är det inte än iaf 😀 Jag vet men det är min egen dumhet så jag tar den.
Rätt nöjd med saker och ting annars och vad som blir blir, vi får göra det bästa utav det bara. Det kan vi åtminstoen påverka, resultatet av resultatet.
Nej nu blir fiskkokning och en kopp kaffe annars kan jag sitta och skriva svammel hela kvällen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.