1:a advent och ingen snö!

Det är inte 1:a advent för mig även om almanackan nu säger det. Jag vill ha snö, det skall knarra under skorna och det skall vara lite kyligt ute och många glada ansikten. Det är 1:a advent och likaså skyltsöndag (åtminstone i Kiruna förr om åren) med minnen från Kiruna.
Snö för mig är mer jul efter alla år i Afrika utan snö men med fusksnö som mamma sprayade överallt så vill jag ha äkta vara så enkelt är det. Nej, jag sitter inte fast i gammalt även om det kan tyckas så.
En hel del blev gjort
i går även om det inte syns pga av alla kartonger och plastfickor. Just nu sitter KA i sin morgonrock och tejpar, snart skall han iväg på dans igen med en brukare. Mycket dans denna vecka. Idag är det mellan 15 och 18 så vi ses väl kring 19 tiden igen och då äte vi middag.
En sak jag lyckades med
som inte var nödvändigt var vattenbad på vardagsrumsgolvet. Jag vattnade blommor och rensade gamla blad. Stoppade vattenkannan under armen medans jag rensade bort och så föll ett blad på golvet och jag mitt dumma nöt böjde mig ner och så fick jag torka massor med vatten istället eftersom vattenkannans innehöll rann ut. Har man inte jobb så skaffar man sig jobb heter det väl.
Spam är inte roligt
men det kan ibland bli lite roligt ändå. Läste i Ejas och skrattade gott. Vi har löst en del av våra spamproblem med att ändra adresserna. Det fungerar bra med Comnix eftersom funktionen ”cache all” inte finns så kommer inte mailen fram när adressen ändras. Jag håller på att ändra alla formmail till ett där du väljer namn och där adresserna inte syns och alltså blir omöjliga (än så länge) för spamrobotar som skannar av webservrar efter adresser att trackassera. Här är länk till skriptet om någon vill ha.
Återgår lite till fixerierna. Vad gäller vädret så är det gårr, fuktigt och ingen kyla att tala om alls. Ha en trevlig första advent och njut av glöggen, lussebullarna (vi köpte igår) och pepparkakorna.
Tänker på andra som har det svårt och finns där i tanken.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.