Att rusta för undergången

behövs inte i vår del av världen, än så länge, men där finns ändå sådana behov genom bl.a tro. Jag finner det så makabert så det inte är sant. Jag är heller inte ens troende så kanske är jag fel person att uttala mig om saken men samtidigt så kan jag inte låta bli.
Hur kan man få sådan mental kontroll över andra personer så att rena sjukheter och tro in absurdum verkligen tros på? Jo, visst är det församlingen i Knutby jag inte förstår mig ett dyft över. Jag menar inte mordet som har skett även om det är hemskt utan hur människor i stort verkar ha mist sin egen förmåga att tänka och agera själva. Allt verkar kontrollerat, tom hur man skall ha sex. För mig som betraktare och, i ärlighetens namn, nyhetsläsare så tänker jag direkt SEKT och inget annat.
Under årens lopp har många ”sjuka” saker som sker i religionens namn, här i Sverige, uppdagats. En del saker har förgreningar långt utöver vårt eget lands gränser andra är inom små lokala samhällen men en sak har dom gemensamt och det är att det inte är friskt. Många människor, både osäkra och relativt starka, har hamnat under sådan mental kontroll så att livet efter man kommit loss varit och är i många fall ett rent helvete.
Tidigare trodde jag att enbart personer med svagare självkänsla och självrespekt samt andra lycksökare fastnade i sådant men det har visat sig att det inte stämmer. Hur sjutton kan man hamna i klorna på hjärntvättarpersoner, sekter eller annat med samma förfaringssätt?
Det övergår mitt förstånd men jag tilhör ju heller inte dom frälsta så sådana församlingar som den i Knutby ser mig som förtappad. Artikeln i Expressen citerar en medlem med orden; ”Det är laglöshetens tid som väntar, bara de helgade undkommer”.
Trueto skrev också om detta med sekter och Knutby, se (040115),
Jag vill påpeka en sak, jag är snäll ändå och för att vara det behöver jag ingen tro.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.