Resandet behöver realtidsinfo,

och nu finns det, på nätet. På SL´s hemsida finns det en del väldigt bra saker för dom nätanslutna resenärerna. Trafikavikelser har fått väldigt bra kritik för sin aktualitet. Jag hittade en ännu bättre grej på SL´s hemsida, realtidsavgångar. Här är den som gäller Kungsängen och allt som krävs är att jag uppdaterar sidan.
Resandet
är en del i Staffan Heimerssonsbok, ”Promenad i Absurdistan”. Staffan Heimersson skriver humoristiskt och samtidigt intressant. Jag trodde det skulle vara en seg faktabaserad bok kring kriget och dess vinklingar men jag hade fel. Boken är tom lite rolig och jag fick mig en hel del skratt under pendeltågsresandet tur och retur Kungsängen. Saknar boken på ett litet lustigt sätt. Boken handlar inte bara om det senaste kriget utan om Heimerssons tidigare resor i Afghanistan.
Jag gillade boken och den påminner mycket om ”En god katt förlänger livet”som han skrev tillsammans med Anna-Lena Brundin. Den boken är ett måste för kattmänniskor och även andra. Jag skrattade åt många delar i den boken men särskilt åt en del om ”manna från himmelen”. 15 åringar är oerhört kreativa när det behövs ;).
Knutby, pojkarna som sitter häktade där en har erkänt, barn i ugnen, kvinna mördade sin man osv har inte missats, jag orkar bara inte skriva samma saker igen och igen och igen. Allt finns och ofta under stora tidningsrubriker över hela landet och mer därtill. Våldet tar överhanden och som läget är nu får det vara något jag ibland länkar till och även kommentarer men någon måtta vill jag ha.
Om vädret är inget nytt även om solens kanske vill synas idag är en nyhet och viktigt för humöret. Jag håller halsen stången och den har inte blivit sämre än i går även om jag känner mig lite smårisig.
Vi syns och vi hörs, kanske eller så inte. Valet är bådas.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.