Pepparsoppan

är nästan klar men det sista får koka till sig i morgon. Pepparsoppa är afrikanskt och givetvis kommer det från min barndom. Denna soppa har hängt med mig och kommer antagligen att fortsätta även in i nästa generation för Tessan älskar den. Soppan är inte så stark som den låter eftersom den är aningen försvenskad av mamma för att andra skulle kunna äta den då när vi flyttade därifrån, 1976. Vissa ingredienser är inte heller riktigt original för då fanns varken det ena eller det andra i exotisk väg.
Då och i dag tillagas den på vatten, vanlig lök, tomatpuré, Sambal Oelek (stark peppar) och kyckling som är basen i soppan och så lite salt. Vi kokar ris till och det är så gott med ris i botten på djuptallriken och så i med soppan. Till det så har vi painriche/baguette och mild ost och det är så smaskens att doppa i soppan.
En Västeråskompis
med dotter kommer i morgon och deras favoriträtt är just pepparsoppa. Inför deras besök har KA verkligen fixat och trixat här hemma. Även om det är kompisar som kommer behöver man inte riktigt skrämma bort dom var tanken. Det sista tar jag i morgon och jag hoppas KA får sova länge för blir det som vanligt gör inte jag det. KA är långt ifrån återställd ännu och tröttheten är verkligen markant. Nu sover han nästan och jag skall joina herrn strax. Måste bara fylla på lite fisk åt Martin först.
En sak märks tydligt
och det är att det blir svårare och svårare att bevara mitt köttäteri med tillagningen av det som skall i. Det var otäckt att stycka kycklingen och jag såg Henning farmför mig och även barnrumpor (det är lätt att se det om man vill). Det gick men fan vet om jag kommer att lyckas så många gånger till. Takterna satt i trots allt men det är nog inget som glöms i första taget, ungefär som att cykla kanske. Egentligen är det bara kyckling som jag befattar mig med för annat köper jag i plastförpackning och med min vanliga dubbelmoral så är det ett paket.
Pendeln hem (är du kräsen så hoppa över)
var försenad men det var okej men inte vagnen jag åkte med. Någon hade kräkts rätt rejält och det var en hel del på golvet och det stank satan. Jag förstår inte hur tanterna som satt där kunde sitta med den stanken i näsborrarna heller. Jag andades genom munnen och hade halsduken över näsa och mun.
Godnatt och sov gott! Jag skall göra vad jag kan iaf.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.