Tänd ett ljus! En uppmaning

värd att följa och om inte annat så av respekt för familjen.
Familjen Waites vädjan:
”Vi, James familj, vädjar till
de grupper som har planerat manifestationer med anledning av vårt barns tragiska bortgång att inte genomföra dessa.
Var vänlig att respektera denna vädjan”.
Familjen Waite

Artikeln finns att läsa på Expressen
Jag har sett på en del sidor att Salemfonden arrangerar en manifestation. Fonden är sprunget ur mordet på en ung kille i Salem och anses som rasistrelaterad. Personligen kräks jag nästan av att saker och ting tas ur sina sammanhang för att passa in i syften, orsak och verkan. Det sker ju inte bara i rasistrelaterade brott men där märks det väl utåt.
Unga är ofta sökare i att hitta sin plats i tillvaron och tycke och smak kan variera ganska kraftigt från den ena stunden till den andra. Ett dödsfall är ett dödsfall oavsett. Tänk om manifestationer kunde handla om att mota/stoppa/hejda eller annat kring meningslösa våldsbrott vore det en sak men en manifestation med enda syfte att öka på olikheter, osäkerhet och liknande kräks jag på.
Allt går att passa till dom egna syftena och särskilt vid en medialt uppmärksammad händelse. Det är tragiskt att familjen och dom närmaste inte får sörja ifred utan att det som skedde skall bli ännu ett led i högerextremistiskt rävspel.
Min spontana känsla när jag hörde talas om manifestationerna som skulle äga rum i Sollentuna var att jag minsann skulle visa min åsikt och ta ställning mot extremism/rasism och (som jag ser det) gå i de godas manifestation. Nu inser jag att det är vansinnigt med tanke på vad som gjorts utav dödsfallet och jag kommer inte att delta i någon manifestation. Jag kommer att hörsamma familjen och tände ett ljust i morgon i stället.
Kanske är det viktigaste att tänka efter före för efteråt är det absolut för sent och även om jag närmar mig 42 så inte är jag klok alla gånger utan agerar spontant även om det i detta falla aldrig blev mer än en tanke.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.