Varning – gå INTE in på Alxnetgästböcker det laddas ner

——————————————————————————–
autoinstallers av envis karaktär och som kan vara skadliga eller bara drabbar dig och din dator med reklam olika sorter. Vad vet jag inte för det kom inte så långt i min. Detta gäller säkert inte varenda Alxnetgästbok men säkert alldeles för många och riskerna är onödiga.
Kinkyshit har många av oss sett under någon vecka och mig veterligt har jag bara sett det i Alxnetgästböcker. I morse gick jag in på Tiinas gästbok via http://tiina.diaryland.com/. Då tog det tid och jag antog att det var Kinkyshit och det stod även så i webläsarens fot men – det poppade inte upp någon sida utan helt plötsligt började NIS poppa upp meddelande om tillåta än det en än det andra.
Det ligger tydligen en trojandropper eller liknande som släpper ner ett minprogram i c:temp som börjar installera konstigheter. Bl.a har den installerat 3 program som jag kunde ta bort via ”lägg till ta bort program”, programmen heter WebRebates_Auto_InstallSilent_Euro, Windows SyncroAd och så ett 3:e med 180search något (jag kommer inte ihåg).
Ett av programmen böt namn och lade till en siffra i programnamnet mest troligt för att förvilla. Minns inte vad det hette från början men det blev Installer2.exe
Det enda sättet att få bort detta var att inaktivera internetanslutningen och sedan stänga av programmet lc.exe som ligger i tempmappen. Radera tempmappen. Avinstallera ovan 3 program, köra tex Ad-Aware eller liknande.
Jag kommer inte att gå in i en enda Alxnetgästbok mer och jag hoppas gästboksinnehavaren inte blir ledsen för det men detta var för mycket. Trots att jag har NIS som blockerar är detta väldigt fyndigt gjort. Jag har även ganska hög säkerhetsinställning i min dator och anser mig vara datorkunnig och trots det ramlade detta så fint i min dator.
KA har haft egna problem med Alxnet för det går inte att få bort, rättare sagt att logga in och radera Kinkyshitinlägg på hans uknmsida.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. (3) Alxnetgästisar igen

    Med tanke på hur många träffar jag fick till min förra text om just Alxnet och trojaner så antar jag att det är många som har problem med dessa. Det sorgliga är att det fortstätter. Jag trodde det var över och besökte bl.a. Sivs gästbok men som innan v…