(2) Gårdagens spruta

gick bra och fröken är värd en stooor eloge. Livrädd för sprutor och den ångest det sätter igång av bara tanken och ångesten tar över, hjärtklappningen ökar och handsvetten känns som en flod och det är halkigt där man håller fienden. Underbar sköterska med tålamod som en labrador, minst, och så gick det. När väl sprutan var i tog fröken över och tyckte att det där var ju inget. Nu vet hon iaf tills nästa spruta nästa vecka.
Sprutan i sig går väl an men biverkningarna med hög feber, frossa, svettningar och smärta som är jämförbar med värsta influensan. Det satte i gång efter dryga 3 timmar efter sprutan och är ff. Aningen bättre men absolut inte särskilt fräsch. Mötet klockan 14 åker jag in med henne för all vila hon kan få innan hon skall vara presentabel är viktig just nu och mötet är för henne alldeles för viktigt för att ändra dag. Det bör gå för sköterska Agneta sa att det sitter i högst ett dygn och vid 14 tiden bör det värsta vara över.
Förhoppningsvis kommer inte dom andra biverkningarna man kan få av Avonexet så att fröken kan fortsätta ta sina sprutor en gång i veckan. Influensasymtpomen avtar efter ca 6 månader med Avonex och det minskar vartefter kroppen vänjer sig vid vaccinet. Jag undrar vad det är för gift som skapar sådana biverkningar egentligen och hur ett sådant gift kan hjälpa mot MS.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.