Helgen smet!

Poff var den bara över och här sitter jag och undrar var allt som skulle göras tog vägen, tja sakerna är väl kvar men tiden att göra dom då? Som vanligt med andra ord när det gäller mig just nu. Ambitionen var iaf väldigt hög måste jag få säga. Jag har gjort en del men inte alls som jag tänkt så helt slö har inte helgen varit även om känslan av slöhet är stor.
Fastnade framför filmen
som gick i lördags med bl.a. Al Pacino som handlade om 60 Minutes och Tobaksbolagen. Rätt fascinerande om hur spelet runt omkring och också flatheten hos berörda inblandade. Nu vet vi alla att tobak är farligt så det var inte den saken i sig som var intressant. Intrigerna och konsekvenserna inklusive absurditeterna.
Även KA fastnade och för hans del blev det lite dyrt för han skulle upp på morgonen och efter dryga/knappa 4 timmars sömn jobba 10,5 timmar med behövande var inte det lättaste. Han har kort vecka denna vecka och det behöver herrn verkligen. För den som missat så skrev han en kråka häromdagen.
Strul med tågen
som vanligt så vi får se när jag landar på jobbet i dag. Skall vara hemma senast 17:30 så det blir lite komprimerat.
Spammandet
har ändrats en del och likaså intrångsförsöken. Nu spammas vi av våra egna adresser och det är inte så roligt för jag kan inte ”blacklista” avsändarna som har andra namn än vi men använder vårt domän som avsändaradresser.
Vad gäller intrången främst i sökande av diverse formmailscript spärrar jag av ip efter ip och har faktiskt (jag vet, jag är knäpp) gjort en lista med alla ipadresser och dom adresser dom försöker sig på. Listan är till för att kunna spärra av ipadresser som används frekvent mot vårt domän och subdomäner. Dessa ipadresser och urlar får jag tack vare vårt errorhandlingscripts om skickar mail med felsidor och då ser jag dessa. Det scriptet är till för att se vilka sidor som missats alternativt inte blivit rätt ”redirected” (omdirigerat) via htaccess.
Många av försöken görs från exakt samma ipadresser så dom är lätta att spärra. Då menar jag försök som görs olika datum. Det som i sak gör mig aningen förundrad över dessa försök att använda diverse formmailscript är att dom görs i grupp. Flera försök från olika ip under nästan exakt samma tillfälle och det undrar jag hur det går till för det borde väl vara samma personer eller? Kanske är jag ingen detektiv utan har teorier som sträcker sig upp i det blå men det gör inget.
Ha en bra dag, läses senare!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.