Kunskap, vad är det värt egentligen?

Inte mycket för så ofta blir det så fel, ibland med mening men oftast inte alls. Hur kan en utbildad sjuksköterska svälta sin bebis på grund av sin egen övertygelse i veganism?
Citat:”– Jag gick inte till doktorn med honom för läkare gör så många fel, och små barn blir så lätt smittade på sjukhus, sa mamman gråtande i förhören.”
Jag kan inte förstå hur man kan göra så här när man har kunskapen och är väl insatt i sjukvård och hälsa, inte när man gör så här mot små barn och eller andra än sig själv. Visst finns det kunskap som vi alla mer eller mindre struntar i. Ta det faktum att jag röker och jag vet att det är farligt och jag vet att man kan dö av det och ändå väljer jag att röka. Det drabbar mig och ingen annan i sak. Javisst, passiv rökning finns det något som heter. Ja, innan drabbades många av min rökning, både barn och andra icke rökare men det var då det.
Kunskapen om rökning och dess konsekvenser har förändrat mångas rökbeteende genom åren och det fortsätter att förändra, till det bättre även om processen är lång. Det var inte rökningen det handlade om utan valet att handla som man gör när väl kunskapen finns och handla så att man faktiskt tar livet av någon annan och till råga på allt ett litet spädbarn, ens eget lilla spädbarn.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. I förlängningen har du helt rätt men om man tänker i det korta perspektivet, alltså det som är nära och mer aktuellt drabbar det enbart mig.
    Dumt att jag tog upp rökningen men trodde att jag skulle få det som argument eftersom jag använde mig av ordet kunskap och jag har ju kunskap om rökning och ändå röker jag. Jag gör alltså som kvinnan i texten, skiter i det jag faktiskt vet. Skillnaden är ändå ganska stor om man bara ser till det korta perspektivet och ett barn dog.

  2. Visst är det hon gjort vidrigt, ett mycket grovt brott.
    Däremot håller jag inte med om att man bara skadar sig själv när man väljer att utsätta sig för risker. Det resonemanget bygger då på att man inte heller belastar sjukvården, arbetsgivaren när man blir sjuk på grund av i ditt exempel rökning. Direkt eller indirekt så tar du ju resurser från någon annan.
    Allt som vi har kunskap om som är skadligt kan vi alltid välja att nonchalera med olika ursäkter, men jag går inte med på resonemanget att det bara skadar oss själva.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.