(2) Vinterlandskap är vackert

och det får mig att tänka på när jag var liten och vi var på besök i Kiruna och det gavs tillfälle att åka på skidtur (man gjorde så då och kanske nu också men antagligen mer sällan). Ett sådant här väder gav ofta en dagstur på skidor med Kirunalimpa med ost på och kanske också någon skiva med kaviar, en ring falukorv, en bit rökt renkött, en termos med varm choklad, en renfäll eller liknande och så varma kläder.
Sådant kan jag inte göra här, det finns varken skidor eller lämpligt område för en dagstur på skidor om jag inte skall åka en bra bit först. Det är roligt att tänka på det för det var roligt och när man väl kom hem var kinderna röda, kroppen varm och duschen så skön. Ofta resulterade dagsturen i en viss solbränna för det biter rejält mot det vita underlaget. En del tanter hade folieunderlag för att bli bruna och dom satt där med ansiktena mot solen.
Gårdagen var lika vacker och fåglarna utanför ”talade” om att det var kallt. Vi har mat åt dom så där finns att äta och lagra sig inför den karga vinterna som kanske kommer. Gubben protesterade väldigt mot kylan och hade väldiga problem för han ville så gärna gå ut men det räckte med att sticka nosen i dörröppningen så vände han på klacken och grät en skvätt till. Hur jag än vred och vände på mig kunde jag inte göra det varmare ute. Stackars pälsboll som älskar att vara ute. Vintern är lång för en sådan som han.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Tack för grattiset, kära Gökboare!
    Nästa år ni, då får ni en inbjudan av mig…
    Allt gott i Gökboland!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.