Kontakt är viktigt!

Det gäller allt här i världen, finns ingen kontakt händer det ingenting oavsett om det är ström det gäller eller kopplingar mellan människor. Här verkar det som vi ofta har problem med just kontakt både med människor och maskiner.
Lektion 1:
För ett antal år sedan lade tex vår tvättmaskin av och felsökning gjordes och då konstaterades att den var DÖD. Turligt nog fanns där utrymme så en ny köptes in och fraktades hem i vår lilla Skodas skuff från (en syn för gudarna och vi hade även två passagerare). Köpet tog inte ens 30 minuter om jag inte är helt fel ute.
Väl hemkommen började installationen av den nya. Den tvättmaskinen gick på 2-fas vilket inte gällde vår gamla maskin som krävde 3-fas. KA knotade på och efter en stund kommer han på att den gamla maskinen visst fungerade. Vi hade kollat säkringarna också och dom fungerade men vi missade en av dom 3 säkringarna och den slog ut hela maskinen. Vi hade köpt en ny maskin som vi egentligen inte behövde men inte lämnade tillbaks utan behöll eftersom den gamla ändå var rena rama reliken. Vi lärde oss en del då, kolla hela säkringsskåpet och nöj dig inte med en snabbkik.
Lektion 2:
Vi har länge haft problem med vår nummerpresentatör som började visa delar av telefonnumret och sedan bara lade av. I min enfald trodde jag att det var något helfel på den lilla Anitan vi har och att det kanske visade sig när vi kopplade in vår fax. Länge har vi (jag iaf) svurit över att man inte såg vem som ringt. Inte för att särskilt många ringer men det är roligt att veta.
I söndags när vi höll på med städandet började jag fippla med presentatören och tyckte kablarna gick knasigt osv. Provade olika varianter men ingen skillnad och så kom KA på den så otroligt fenomenala saken – kolla batterierna.
Fasen vad jag svor åt min egen dumhet för visst var det nya batterier den lilla Anitan behövde och ingenting annat. Min irritation över en trasig presentatör var ju helt bortkastad.
Ingen av oss är otekniska utan snarare tvärtom och fixar både det ena omöjliga efter det andra men en trasig säkring och döda batterier fick oss båda på fall. Tur att det inte var värre saker när det gäller det maskinella kontakterna för när det gäller dom i vardagslivet är lösningen oskönjbar trots otaliga försök att finna en anledning.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.