Jag vill ha julväder!

Med tanke på att jag faktiskt bor i Sverige så vill jag ha lite vitt på marken och gärna några dalande flingor mellan varven. Misstänker att inget av detta kommer att inträffa innan julafton. Antal grader är +4 och för mig är det ingen vinter att tala om. Jag vet inte om det beror på mina uppväxtår i snöfattiga länder men snö är viktigt för mig till jul.
Det finns ju några positiva saker
med det varma vintervädret och det är att det finns mat att tillgå för våra utomboende djur olika sorter och för våra uteliggare så kanske kylan inte slår alltför hårt. Tänk vad glad man kan bli för det lilla ändå mitt i allt. Vi har tak över huvudet och kanske är det inte så lite ändå, snarare tvärtom. Det jag hoppas är att inte det blir världens köldknäpp och graderna börjar krypa upp mot -20 plus lite till så där lagom till mitten på januari och framåt en bit på det nya året.
Första julskinkan
har jag tänkt att göra iordning i dag och det riktigt suger i magen på mig att få äta tunnbrödblöta. En variant av dopp i gryta antar jag att det är men vi använder hårt tunnbröd och blötlägger i buljongen från den ungsbakade skinkan och sedan en smörklick på och så det givna, ett kallt glas julmust eller fler. (En vana från Kiruna men kanske är det mer lokalt från mormor och morfar än helt norrländskt, inte viktigt heller.)
Julstressen
finns inte hos oss och det är väl tur. Det kan ju bero på att vi inte jular hemma på fredag utan vi är med fröken Sofia och föräldrar och övriga barn. Jag tror ju inte att stressen skulle drabba oss särskilt ändå för den har vi försökt göra oss av med för flera år sedan för den gagnar ingen, bara det dåliga humöret.
KA jobbar hela helgen
och som skönt är så slutar han 18 på söndag och då kanske det blir en lagom liten mysmiddag med adventsljusen på. Det är knöligt med att ha levande ljus hemma nu för tiden. Det gick an med Henning men Mannfred, nej vi vågar inte riktigt även om vi gjort några tappra försök. Jag älskar levande ljus och mysfaktorn det ger, ensam eller med flera personer spelar ingen roll. Mannefredde är så enveten så att det är med livet som insats för hans del om vi har tända ljus framme om vi inte har totalkoll.
Jag har varit riktigt usel på att vårda
mina kontakter under dom senaste veckorna men jag hoppas och tror att jag återkommer lite mer med mitt vanliga jag där också under julhelgen och framåt. Det har varit stressigt trots att jag i praktiken inte jobbar mer än 2 dagar per vecka. Sena dagar och struligt med förseningar osv har gjort sitt där. Jag hade mer energi tycker jag när vi hade firman även om vi jobbade många fler timmar totalt. Jag tror också att en bidragande orsak till stressen inombords är att jag bara jobbar 2 dagar i veckan och inte riktigt kan planera något utan det mesta blir rörigt och ryckigt och energin bara försvinner.
Lite piggare
har båda KA och jag blivit även om något spökar ff men vad vet vi för vi har båda olika symptom, skumt är det. Vi köpte Berrocca Plus igen efter att ha varit utan ett tag och det kan säkert hjälpa till en aning eller så är vi bara lättduperade och vill tro. Det spelar i sak ingen roll vilket för känslan i slutänden är viktig.
Nej, kaffetarmen suger men kanske borde jag stoppa i mig en smörgås eller två för helt plötsligt känner jag mig hungrig vilket är bra i sig.
Kanske återkommer jag senare i dag och skvallrar om det bidde skinka eller ej. Ha en fin dag om inte annat.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.