Spamförsöksproblem via anonyma proxies!

Under dom senaste två dygnen har jag, rättare sagt webservern, fått en aningen stor belastning av spammare som använder sig av anonyma proxyservrar och på så vis får olika ipadresser och som scannar igenom vårt domän och söker efter både ”comments” och ”trackbacks”. Om jag inte ljuger så har vi i alla fall fått minst närmare 1000 errorhandlingmeddelande som talar om att sidan inte finns på 1½ dygn. Jag får nog tillfälligtvis ta bort det scriptet för det går inte att rensa alla dessa felmeddelanden som kommer från alla möjliga och omöjliga domännamn. Det är olika ipadresser annars hade det varit så enkelt att bara spärra ut dom via .htaccess
Jag har sökt men inte hittat hur sjutton jag skall lyckas förhindra avsökningarna heller. En liten förklaring hur dom gör hittade jag på Six-Aparts sida om Combatting Comment Spam. Texten är inte utförlig så men jag förstod ändå hur det fungerar i grunden.
Det är lite lustigt för sidorna som dessa besökare kommer ifrån är nästan samma även om det är många olika urler.
Exempel:
404 File not found error!
Surfers IP: 219.163.100.195
Attempted URL: http://d953947.u38.surftown.se/blog/mt-tb.cgi
Referring URL: http://www.popwow.com/
Browser used: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322)
404 File not found error!
Surfers IP: 195.144.131.2
Attempted URL: http://d953947.u38.surftown.se/blog/mt-tb.cgi
Referring URL: http://www.popwow.com/
Browser used: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322)
Dessa görs inom samma minut och även samma sekund. Även anonyma surfare känns igen av errorhandlingsscriptet vilket har varit bra en del gånger då vi också lyckats stoppa en del genom lite snabb aktion från deras isp.
Skulle någon ha bra förslag eller tips vore jag tacksam. Errorhandlingsscriptet vill vi ha kvar eftersom det är jättebra när någon sida saknas så att vi vet om det alternativt när någon försöker ta sig in där dom inte skall. Det handlar inte om rädsla snarare att hindra missbruk av både formmailscript och annat.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.