Stormigt men lugnt.

Det blåste en hel del i går kväll men det märktes inte alls på samma sätt som i lördags eller i förrgår här i Kungsängen åtminstone.
Kikade på 4:an
i går kväll och såg på den egna historien om Tanyas och hennes utsatthet från fadern under 23 år och hur hon har verkat överleva både kroppsligt och mentalt. Den var riktigt otäck och särskilt när jag tänker på den totala flatheten i omgivningen där det troddes saker men ingen gjorde något mer än pratade.
Han fick åtminstone fängelse även om jag personligen tyckte att han förtjänade både kastrering utan bedövning och sedan offentlig vad som helst som kunde ge igen delar av det Tanyas fick leva med och får fortsätta leva med för det som skett suddas bara inte bort även om hon verkar leva framåt. Nästan otäckt hur naket och, på något sätt, så distanserat hon berättade hennes egen historia.
Sista sidorna
i boken ”De bortglömda barnen” av Kathy Harrison, en fostermamma. Boken handlar om fosterbarnen och resan i att vara fostermamma och hur oskyddade och sargade barnen är. Hon tar upp svårigheterna att vara fostermamma och ge allt och lite till av sig själv och försöka lyfta upp svårt sargade barn som mist både tilltro och ibland sin egen personlighet. Den är fin ändå för det finns glädje även om den är väldigt sorglig.
Läs den om du är intresserad.
Jobba blev det inget i går men nu är jag på g in och turligt nog är det, som det ser ut på SL´s hemsida, inget strul med pendeltågen just nu.
En bra sammanfattning av stödsidor till anhöriga som mist barn, make, förälder eller syskon har Aftonbladet gjort.
Ha en bra dag, det skall jag ha har jag tänkt.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.