Femman v. 03

1. Vilken var den första artist/grupp du vet med dig att du gillade?
Så länge sedan men det var Sven-Ingvars som blev min första absoluta favoritgrupp som 3 åring och med tillåtelse att spela mina hett och varsamt hanterade singlar, som än i dag går att spela utan för mycket rasp på :), på vår fina radio med skivspelare under locket. Året var kring 1965 ca-
2. Vilken var den första skiva du köpte själv?
Jag är osäker eftersom jag haft egen skivspelare sedan jag var ca 7-8 år och dom blev mer hanterbara, en liten med lock på där högtalaren satt (som en liten väska).
Som större vet jag att en av mina första LPskivor var Gasolin med ”Vad gör vi nu lille du?” Samtidigt köptes alla jag kunde hitta av Showaddywaddy in, hade råkat bli kär när jag såg dom sjunga och nästa stackare blev ju Shaun Cassidy från serien Hardy Pojkarna. Gud vad söt han var och inte en skiva missade jag från den tiden.
3. Hur var din första konsert?
Jag är osäker på vilken konsert var min första men tror att det Jerry Williams i Pajala en gång för hundra år sedan ungefär (78-80?). Jag och stora delar av Kirunas s.k. raggare for dit och roligt hade vi. Minns att det var häftigt när han körde upp sin mc på scenen och hans skakande med kroppen och handen bakom örat som Jerry ff gör sist jag såg honom på Göta Lejon med Bopprarna.
4. När var du på konsert senast?
UB 40 i lokalen vid Globen vad den nu heter, när var visst frågan och jag med mitt teflonminne. Få se nu, det var då… sommaren 2001 var det. Året då saker stod på ände strax efter den konserten, en hund dog också.
5. Längst fram, längst bak, i mitten eller på sidan?
Både fram, i mitten och bak med tanke på tjutet i ena örat och viljan att se så bra som möjligt. Kul var det. Före det var det Gyllene Tider på Stadion för några år sedan och det var häftigt värre.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.