Protestmail om Motalaflickan!

Jag har fått ett par mail med uppmaning att skicka det vidare och också helst skriva under. Jag vet att många reagerar mot att mail skickas vidare även om dom är för en viktig fråga så jag gör som så att jag klistrar in texten och vill någon hänga med på en proteslista så kommentera inlägget eller skriv ett mail. Kontaktformuläret finns i navlisten ovan eller så klickar du på mitt namn i detta inlägg.
Jag tycker som så här att en 13-åring inte är ansvarig för sina handlingar och eller beslut på det viset som en vuxen. En 13-åring är inte vuxen, ser inte alltid konsekvenserna av dåliga beslut och kan alltför sällan riktigt skönja handling och konsekvens. Just att hon dessutom var berusad borde i det här fallet ha vägt ännu tyngre och ännu mer så på grund av hennes låga ålder.

SKRIV UNDER & SKICKA VIDARE!
”Pappa, mina trosor sitter bak och fram”, sa hon.
En 13-årig flicka åkte den 19 augusti in till Motala för att lägga undan ett par byxor i väntan på barnbidraget. Vid tiotiden på kvällen ramlade hon in genom dörren: ” Pappa, mina trosor sitter bak och fram”, sa hon.
Tingsrätten dömde fyra män (30, 26, 22 och 16 år) för grov våldtäkt. Hovrätten friade två av männen och mildrade domen till sexuelltutnyttjande för de andra två.
Nu har en insamling gjorts för att familjen ska få råd att begära en ny
rättegång via Högsta domstolen. ”Min dotter fick straffet”
Nu har en protestlista startat för att vi nu kräver hårdare straff mot ALLA sexuella övergrepp, det finns inga förmildrande omständigheter och det ska inte heller gå att fria gärningsmannen ifråga och skylla på att någon hade högt promille i kroppen! Vi kräver skärpt lagändring NU! Och vi kräver att männen i Motala får sin dom och att det INTE skylls på att flickan hade fått i sig alkohol!
Detta kommer att skickas till hovrätten, Högsta domstolen, Motala kommunfullmäktige ,tidningar , politiker, statsministern och justitieministern Tomas Bodström.
Det får inte fortsätta så här- nu måste vi… FOLKET – PROTESTERA!!! Det är både kvinnor, flickor, och framför allt våra barn det handlar om, så skriv nu på !!!
Var 100 :ade person som skriver på, skicka ett mejl till person nummer ett på listan = xxxxxxxx

Jag surfade runt lite och såg att Nina gjort nästan samma som jag och kanske är det fler än jag sett. Nina hade också dagens Metro artikel om Motalaflickan.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Jag blir upprörd när jag får höra att
  något sådant här har hänt en ung
  flicka, och visst tycker jag att förängringar
  i samhället är nödvändiga.
  Dock reagerar jag på hur detta mail är
  skrivet, väldigt argt, uppmanar till
  skärpt lagändring och avslutar med
  (skriv nu på!!!)
  Personligen sökte jag på internet för att
  hitta mer information om händelsen för
  att få en klarare bild av vad som hänt.
  inte för att skydda de anklagade men
  jag har fortfanand inte hittat mycket som
  berättar vad som hänt ur någon av deras
  synvinkel.
  Jag avvaktar att skriva på tills jag vet mer
  om att ändra lagar men sympatiserar med
  att familjen ska få omprövning i Hovrätten.
  mvh //Christer

 2. De här mailen är ett gissel! Så fort det händer något som den stora pöbeln inte är nöjd med, så ska det skickas protestbrev! Sååå irriterande. Om man ändå kunde skapa en sjysst mailregel och blockera skräpet.
  (Det och alla mail av typen skicka-detta-till-alla-som-du-tycker-om-inklusive-den-som skickade-detta-till-dig-mail, som driver mig till vansinne!)

 3. Jerry: Jag tycker det är okej att skicka mail och detta fall är ju helt klart angeläget. Jag valde att göra så här enbart för att inte andra som jag skulle vilka skicka det vidare till inte skulle bli mindre glada. Du hade i ditt mail även några som jag har i min adressbok och jag ville inte skicka fler till dom. Syften är ofta goda med dylika mail och jag känner att vi måste få göra som vi själva känner är viktigt.
  Mattias: Jag kan hålla med dig i sak med alla kedjemail men inte i detta fall och andra likartade. Vi måste engagera oss för att få till någon förändring sedan kanske inte alltid syftena ger det önskade resultatet men det är en annan femma.

 4. Jo, ja var ju en av dem som skickade detta vidare via mejl. Din lösning hade varit att föredra, men jag kände att just detta var så angeläget att det inte kan bli för mycket om det.
  Denna 13-åriga tjej måste få upprättelse och rätt. Det finns liksom inget annat på kartan. Jag är så bedrövad över hur domstolen behandlat henne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.