IQ-test!

En stum person som vill köpa en tandborste går in i en affär. Genom att
föra upp handen mot munnen och vispa runt lite i luften framför tänderna
lyckas den stumme att imitera en tandborstning så att expediten genast
förstår vad som önskas, och köpet är snabbt och lätt avklarat.

Nu till frågan…om det vore en blind person som önskade köpa ett par
solglasögon. Hur skulle den bäst göra för att uttrycka detta så att
expediten snabbt skulle förstå?

När du tycker du har ett bra svar på frågan kan du skriva ner den som en kommentar och jag lovar att om ett par dagar skriver jag ner svaret:)


Svaret kommer en annan dag, jag lovar. Tack M, glömde bara bort den lite 🙂

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ja svaret behöver jag ju inte skriva för det har Åsa redan gjort.
  Grejen är att gör man som jag, har bråttomt och inte tänker för jag tycker egentligen sådana saker är lite tråkiga så hade jag, vilket jag gjorde, funderat på hur han förmedlade glasögon med händerna. Jag satt tom här och gestikulerade solglasögon. Korkat, ja men.
  Jag är inte trögtänkt heller utan anses väldigt logisk. Att ha ett logiskt tänkande är inte alltid detsamma hos alla med logiskt tänkande. Vitsen är ju att torska på sådana här smågrejor annars vore dom inte roliga ens för någon.

 2. Åsa, du är ett geni!
  Säg efter mig: ”Silk, silk, silk”
  Svara nu på frågan: ”what does a cow drink?”

 3. Han hade väl gått in i affären och sagt: Ett par solglasögon, tack.

 4. Tycker allt att den första scenen med tandborstningen var lite obscen. Hade jag varit bakom kassan hade jag trott att personen var lite arg på mig, alternativt hänvisat till lämplig butik med röd belysning… 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.