Femman v. 06 – Flygvanor

1. När och vart flög du senast?
Det var till Lanzarote år 2001, alldeles förskräckligt länge sedan.
2. Vilket ögonblick föredrar du; start eller landning? Varför?
Varken start eller landning pga av att jag under alla år vi flög Liberia – Sverige, Ghana – Sverige och så någon runda till Norge har jag kräkts. Skall jag välja någon trots allt så är det starten. Det är häftigt när man känner tyngdkraften och nästan sugs fast i sätet och så upp, upp i det blåa (om man flyger dagtid vill säga) så brukar det suga till i magen, nästan berg-o-dalbane känsla.
3. Längst bak, mitten eller fram? Fönstret, mitten eller vid gången? Varför?
Som liten eller stor? Det finns en viktig skillnad mellan di tu. Som liten var jag rädd för att någon skulle kapa planet så då ville jag sitta nära motorerna för även om någon kapade planet skulle vi kunna forstätta flyga för vi hade motorerna.
VIKTIGT! KAPA betyde för mig såga itu.
Numera har jag ingen egentlig åsikt för många plan är annorlunda byggda och har motorer både här och där. Min önskeplats är att sitta där det är så litet biljud som möjligt från motorerna.
4. Är du/har du någongång varit flygrädd?
Jag, när jag var liten (7 år) och flög ensam från Narvik till Ghana för jag var så rädd för dom där som skulle kapa planet, såga itu det alltså och ville vara säker på att sitta nära motorerna så att vi kom fram till Kotoka International Airport i Accra, Ghana.
5. Vart ska/vill du flyga härnäst?
”Hem” både skall och vill jag. Jag har inte återsett mina uppväxtsländer, Liberia och Ghana på så många år, hela 28 år sedan och innan jag fyller 50 skall KA och jag åka ”hem” Jag vill visa var vi bodde, var jag i skolan, var byn finns där jag är hövdingadotter, mina vänner, våran beachclub, Aburi Gardens, looperna i Buchanan, ja hela min uppväxt och en vacker dag så.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Är så himla trött på att flyga….
    Kom från ett snökaotiskt Köpenhamn idag och landade till sist i Madrid. Brukar slåss om att få plats vid gången, det är så jäkla trångt nuförtiden, så sitter man längst in vid fönstret måste man slåss för att ta sig ut 😉
    Föredrar start före landning, har ibland hjärtat i halsgropen, (som idag) när man dimper ner i backen, med starka nordanvindar som sällskap.
    Var flygrädd som tonåring, då började det ryka ur instrumentpanelen och vi fick nödlanda, inte så kul 🙁
    Nästa flygning blir Köpenhamn igen, i påsk, förhoppningsvis slipper jag snökaos 😉

  2. Monica, tack för din Färgfemma. Med tanke på din tidsbrist kanske du vill hänga på Färgfemman eller Fredagsfyran vid tillfälle.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.