På tal om Topplistor

Fånigt men roligt och jag har inte fuskat. Jag var bara tvungen att göra en skärmdump så att jag kunde påminna mig om att jag faktiskt varit med en gång (dumpen togs den 16:e februari 2005). Det är ganska roligt att följa debattens heta vågor om fusk hit och lista dit och sedan hela denna lilla sandlådeparodi (visst är det väl en parodi, det kan ju inte vara så som vuxna gör på riktigt väl, eller?) Först var det att man inte var med på någon lista och att den var orättvis och att uträkningen till hur man hamnade på den var orättvis och sedan så är det fusk. Jag fattar inte vad det är med oss s.k. vuxna som beter sig värre än barnen i sandlådan som ändå inte kan skyllas för sin livserfarenhet eller övriga kunskaper.

topplista
För sakens skull måste jag ju pinga bloggosfären på Intressant.se

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Åsa: Ibland känns det som om alla gnäller på topplistorna och avfärdar dem utan vidare. Sen lik förbannat så kommer det fram att det ändå är viktigt. Det är inte riktigt ”fint” och ordet paria känns rätt i sammanhanget.

 2. Anders: Ja, dom tillfällen jag pingat intressants kategorier rubriksätter jag inte för att locka någon utan tänker mer på vad det jag skriver handlar om.
  Håller med dig om till vilka topplistorna riktar sig och är glad att jag inte är ett listfreak även om det som sagt är kul att råka vara med någon gång. 😀
  Åsa: Jag tycker debatten är både sorglig och kul, den tar fram det värsta inom en del av oss och lite dokusåpavarning ja.
  Jerry: Du älskar listor och en sak är säker, paria är du INTE jag gillar att läsa det du skriver även om jag faktiskt är usel på att kommentera men jag tänker fast det märker inte du på det viset men du vet, hoppas jag.
  Jag tycker det är roligt men strävar absolut inte efter att ligga i topp. För den delen så röstade jag på dig på den stora bloggtävlingen för du är underbar att läsa och du sporrar både till skratt, irritation, engagemang och åsikter i allmänhet samt omsorg Jerry.
  Jag tror också att Johan vill att listorna skall vara rättvisande baserat på underlaget.
  Jag såg aldrig på Melodifestivalen, vi hade FRIH möte istället.
  Puss och kram Jerry och tack.

 3. Jerry: Varför skulle du känna dig som ”paria” för att du gillar listor som andra inte tycker är viktiga? Jag har i varje fall aldrig ansett att någon är ”paria” för att de inte tycker likadant.
  Beträffande topplistorna så skriver ju Johan att det är viktigt att komma ihåg att det bara är en bråkdel av bloggarna som pingar intressant.

 4. Jag blir lite arg när människor raljerar och anser att vi som älskar dessa topplistor är som paria. Det antyds ju både här och där och det retar mig.
  Jag tycker du håller en bra distans till det hela genom att faktiskt också erkänna att det är lite roligt med topplistor. Jag ÄLSKAR dem och då blir det faktiskt intressant om någon fuskar… jag kan inte hjälpa det. Sen får folk anse (tittar uppåt) att det är såpa om de vill, det får jag bjuda på.
  Jag tror också att Johan på Intressant faktiskt vill att hans listor skall vara trovärdiga.
  Jag gillar dessa listor och jag engagerar mig i dem. Måste jag känna mig som paria för den skull?
  *kram och en fin Arja-kväll till dig och KA* (;-)

 5. Jag tycker debatten är jättekul. Speciellt när det antyds att många bryr sig och det påverkar hela bloggosfären, vad nu det är. Jag kan bara hitta ett fåtal bloggare som verkar engagerade. Ja, jag läser, istället för att se såpor, så läser jag på hemsidor.
  Mina funderingar när det gäller topplistan på intressant är vilka av de som pingar som inte hamnar på någon lista. Tycker alla verkar vara med…

 6. Fånigt, men ganska skoj =)
  Petar man in en annan (’känd’) bloggares namn i rubriken, så dyker man garanterat upp på listan. Det tyder för övrigt på att det i första hand är andra bloggare som klickar på intressant.se – topplistorna är mycket relevanta för just det segmentet, men mindre relevanta för bloggbesökare i stort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.