Bostadslösa sköldpaddor och dasslösa tvåbenta

[Lystnar på: Rock And Roll Girls – John Fogerty – Centerfield (03:28)]


är väl en bra sammanfattning på veckan som varit och veckan som kommer. Vår vatten/fuktskada i badrummet har dragit ut på tiden med vad gäller HSB´s åtaganden och särskilt kommunikationerna som kan sägas vara i princip obefintliga. Första besiktningsmannen dök ju aldrig varvid hans kollega kom istället när vi undrande vart den första tog vägen utan att ens höra av sig om sin uteblivning trots bokad tid för besiktning.
Tiden har gått och skadan blir ju som sagt inte mindre även om vi gjor vad vi kunnat för att den inte skall förvärras. Vi har frågat både vårt föräskringsbolag om råd och ävenså HSB kontoret om råd. Vi har alltså fortsatt duscha efter frågor och svar med sopsäck tejpad över det saknade kaklet osv. Efter första besiktningen skulle en djupare undersökning göras för att se var och hur illa fukten brett ut sig, det tog tid det också av både misskommunikation och annat. Till slut fick vi kontakt igen med den som först skulle ha besiktat och blev lovade besked om vad som skall hända härnäst. Ingen ringer tillbaks och vi ringer då igen (den andre besiktningsmannen, den förstes kollega, är på semester) och lämnar namn och telenummer som ges men ingen ringer trots allt. Vi förbannade och undrande.
På kvällen i går ringer firman som gjorde extrabesiktningen och säger att dom kommer nästa morgon (bittida) och jag bara NEJ det går inte. Jag menar att vi måste kunna ordna med både djur, tvättmaskin och annat därinne och iom att KA jobbade på kvällen och började redan tidigt dagen efter var det omöjligt och hade dom tagit över 5 veckor på sig spelade en dag mer eller mindre ingen roll för vi måste hinna ordna dom praktiska sakerna. Hur fan kan man boka in något utan att meddela bostadsrättsinnnehavaren, särskilt efter att vi gång på gång sökt mannen i fråga? Resultatet blir att samtal från styrelsen och en djävlans massa gidder och hot om handräkning eftersom vi var hindrande av tillträde till bostaden osv vilket inte alls stämmer i sak, tidpunkten funkade bara inte. Slutresultatet blev att firman skulle komma efter 15:20 då KA skulle vara hemma igen och vi förhoppningsvis kunnat ordna det för sköldis vilket var det största problemet med några timmars varsel.
Firman kom och då blir det så att dom återkommer på måndag för att riva hela badrummet för fukten har krupit en hel del. Firman menade att VI skulle ombesörja förvaring av badrums- och toalettinventarierna och vi har inga utrymmen att förvara något i, förråden är fulla. Vi blir tom toalösa och då ringde jag försäkringsbolaget och sa att det går inte vilket vår kontaktperson bestämt höll med och menade att det är HSB´s skyldighet att ställa någon form av toa till vårt förfogande så nu skall det komma en sådan under måndagen också. Försäkringsbolaget menade också att varje enskild bostadsrättsförening är skyldig (enligt och beroende på årgång på föreningen samt beståndet) att ha akututrymmen för akutförvaring vid eventuella skador samt också dusch och dylika möjligheter. Oavsett vem som måste vad eller inte så får vi badhusbidrag KA och jag under hela torktiden och återställningstiden som i värsta fall kan dra ut på ca 3 månaders tid alternativt kanske så kort som 6 veckor. Vi får se hur illa detta blir förutom det ekonomiska.
Vi fick senare veta att det inte kommer en extra toa utan dom gör någon form av tunnel så att vi får tillgång till toa men utan vatten så det är hinkar som gäller. Jag känner redan nu att humöret inte kommer att vara särskilt på topp under denna tid. Dagen slutade inte bättre heller för vi tog med oss KA´s ena brukare för en snabbsväng för fika och ögonshopping på Bauhaus samt IKEA. För brukarens skull tog vi en vagnkärra med oss in, han tycker det är lite roligt. Vi köpte emaljfix för badkaret behövde lagas innan vi anände det därute på balkongen där det står så fint. Vi skulle också en vanlig, billig trädgårdsslang och på skoj gick vi och kikade på duschväggar. När vi går till vagnen är den borta och gissa om jag blev så arg för en vagns skull för inte var det för 5kronan vi hade stoppat i utan att någon bara tog våran vagn och det låg ju något på den så att det syntes att den var upptagen.
Humöret var precis på topp alltså men samtidigt så skrattade vi både innan och senare under kvällen. Det märks att toleranserna är extremt låga pga detta med badrummet, hujedamig eller kanske KA innan allt är klart. Jag får väl skaffa munkorg till mig kanske och humörcensor till KA så han vet när han skall låta bli att säga något innan stubinen brinner upp fast det är väl jag som får skaffa mig en humördämpare mot dåligt humör.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.