6 koppar kaffe är inte mycket i sig men på golvet….

[Lystnar på: Show me heaven – Maria McKee – Most Wanted – Best of 1990 (03:48)]


är det väldigt mycket, särskilt direkt på morgonen och man inte ens hunnit få i sig en enda kopp kaffe. Jag får skylla mig själv som inte sköt in filterhållaren ordentligt så att dropparna inte gick ner i termosen utan på golvet. Det är inte första gången jag lyckats heller men i dag kändes det lite mycket.
Gårdagens åskväder var både vackert, soligt, mulet, svart, blixtrigt och dunder och brakigt. Det växlade inte med någon intensitet men det var väldigt varierande under dagen. Papegojpicknicken blev därför inget av och Mannefredde och jag stannade hemma istället (KA jobbade). Synd på ett sätt för Mannefredde var ungefär lika ombytlig som vädret i går.
Minimonstret har återuppstått och var efter mig stora delar av dagen så en hel del tid gick åt till burarrest. Det verkar som att lillkillen tänker fortsätta på samma sätt i dag så nu åkte han i buren igen. Måtte det snabbt gå över så att vi INTE måste frisera men än är det gott om tid innan det kommer till något som kan kallas för avgörande. Han kan vara på pisshumör eller bara väldigt hormonstinn men det är ju inte riktigt säsong för det men det är nästan exakt på dagen 3 år sedan han gjorde på samma vis så kanske är det ändå caiquesäsong vad gäller hormonella krafter i den lilla kroppen.
För 3 år sedan for vi ner till familjen Igge och Eja för ett första och ett rätt märkligt möte. Märkligt som så rätt bara och väldigt rogivande och mysigt hade vi det, för att inte glömma den blå bänken. Det var när vi kom därifrån och hämtade kärt monster som Mannefredde visades sig från sin absolut värsta sida med attacker mot mig men som redan innan vi for ner hade märkts av. Det var då jag hade lyckats få hjärtsäcksinflammation också. Allt på en gång. Vi trodde då att Mannefreddes attacker var för att han var sur eftersom han bott borta (på bra gökhotell där han gick lös på Andreas mamma också fick vi veta senare) under semestern. Vår tro visade sig inte alls stämma utan det var början på hans bli vuxen period helt enkelt.
På tal om vattenskada så verkar det vi trott vara eventuell kattkisskada på mattan bero på vattenlås eller annat ovanpå huset. Ofta har det legat en pöl med vatten även sedan Eddie sa adjö (han som ibland kissade i hörnan vid städskåpet) och när Martin fick sin knäledsskada första gången låg där en stor, stor pöl. Vi trodde den gången att det var att Martin skadat sig och kissat av ren chock och smärta även om det inte luktade. Nu vet jag att det inte alls är från någon av katterna för i går trampade jag i en pöl av vatten när regnet öste ner och nu i efterhand kan vi bara konstatera att där finns vattenskada och bubblig matta pga av felaktigheter i vattenlåset eller något och det är då upp till föreningen igen. Fan, inte en grej till nu, det vill vi inte hålla på med för det räcker med det som är i badrummet redan.
Bäst att göra mig klar, jag skall följa med Sandra och Jörgen (Hebbes och Sessans päron) för att kika på deras nästa medlem i församlingen, en rosthuvad vitbukspapegoja.
Jag vet inte om jag bara är slö men Fredagsfyran hade jag inte uppdaterat när jag skrev mina svar så den är tom och så var mina skriverier från i torsdags inte rätt inlagda. Nu är det ena där och det andra skall jag snabbt uppdatera. Märkte bristande svar eftersom jag fick en kommentar med svarförslag.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ingrid:-> Ja, visst är det 3 år sedan nästan exakt på dagen också, snart fyller ju Sebbe och vi for därifrån dagen före. Du vet förskottskalaset vi hade lite på skoj med trollerisakerna bland andra.
  Ja, dags för ett nytt besök är det men när. Vi funderade på att råna en bank men jag tror inte vi hade varit särskilt goda rånare oavsett om vi lyckades eller ej. (Polisen, vi skojar bara)
  AG:-> Ja, kortis blir det inte i vår av att det rinner kaffe för termosen står inte på någon värmeplatta utan den är på delen där vattnet finns i den behållaren. Rätt behändigt men fasen vilket torkande. Jag har inte lyckats något mer än men det kommer väl. 🙂
  Monica:-> Ja visst är det skönt men orsak och verkan och sedan kostnaderna är inte roliga alltså.
  Här i Sverige blir ingen del från andra lägenheterna i BRF-försäkringar utan allt går på vår tyvärr eller i det här fallet är det kanske bra.

 2. På ett sätt måste det vara skönt att få lokaliserat var problemet med läckan kom ifrån. Vet inte hur det funkar i Sverige, men jag antar och hoppas att de läckande grannarna på något sätt blir ersättningsskyldiga.
  Ett elände sånt där!
  I Spanien hade vi den kallaste och torraste vintern på länge. Vet inte hur många kompisar som har fått olika skador pga frysta, dåligt isolerade rör. Uppifrån, nerifrån, från grannen i sidled, *you name it!*
  *Kram!*

 3. Skönt att höra att det är fler än vi som klantar sig med filterhållaren ibland 🙂
  Men det är ju ganska ok så länge det inte blir kortis i bryggaren iaf…

 4. ÄR det verkligen tre år sedan?
  Så fort tiden går.
  Det är sannerligen dags för ett nytt besök! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.