Nu lade nya dammsugaren av och det blev droppen

[Lystnar på: Why Me – Johnny Logan – Reach For Me (03:30)]


för min del för denna dag åtminstone. Vi har valt tilläggsförsäkring på den som täcker allt enligt säljaren men så är det ju inte riktigt men i det här fallet spelar det ingen roll för enligt Konsumentköplagen finns ju 1 års garanti för fabrikationsfel och eller sådant. Dammsugaren är inte ens 1 år gammal och av en dyrare sort. Power tyckte att vi kunde lämna in den men att det kommer att ta åtminstone två veckor för felsökning mm innan beslut kan tas om reparation eller ny dammsugare och då bara. Vi kan inte bo i denna röra utan att kunna dammsuga det fina dammet från badrummet som lägger sig precis överallt. Allt är mer eller mindre täckt av fint, fint damm från badrummet.

Butikschefen från Power ringde äntligen upp och vi får en splitterny, försäkringen täcker det tack och lov annars är det ju onödigt med en försäkring. Då får vi packa oss dit och hämta den alldeles strax.

Dagen började ungefär i samma stil vad gäller humöret för strax efter att jag kommit upp och visserligen fått i mig en kopp kaffe ringer dom från Tara och erbjuder en prenumeration och jag fräste ifrån att man ringer inte folk 9 på morgonen under semestertider och jag vill inte ha något heller och så hejdå. Senare, vid 16 tiden, ringde dom från Amelia och henne fräste jag också åt. Jag vet, det finns NIX och dit håller jag på att ringa precis nu. Kalla mig gärna grinlus är surkart för jag håller med om att det är vad jag är och i tillägg är jag bara så less på det här.

Inte konstigt att spisens underdel är lite rostig och att mattan under spisdelen är lite konstig men vi trodde även den delen var Eddies förskyllan. Spisen ligger vägg i vägg med det som är värst skadat i badrummet. Turligt nog (vi skall vara glada för det som är bra) är det inget annat i köket vid den delen som måste fixas för byggfirman tror att det torkas bra från badrumssidan. Det enda är ju att det torra möglet som är kvar sprider sina fina sporer och med min allergi är inte det så lämpligt. Vi får se för någon renovering i köket finns inte ett endaste nickel till bortsett från att det då dessutom ökar värdet och det går inte förrän vi är färdiga.

I morse när vi klev upp klampade vi i en stor pöl med vatten som låg mellan kök och hall, där det kom i lördags med andra ord och som vi förr om åren trott Eddie vara skyldiga till. I morgon bitti (07:30) kommer dom och river städskåpet för att kunna kika ner och mäta/kolla fukten vid eller på dagvattenbrunnen/låset eller vad det nu heter. Det syns att gipsväggen vägg i vägg med städskåpet är lite mjukt längst ner när man vet och vart man skall kika och att listen på hallsidan är lite lös är ju också ganska förklarligt i sammanhanget. Ingenting är ju konstigt när det gäller oss som det verkar.

Jag tror att vi behöver en stor summa pengar någonstans ifrån så att KA och jag kunde åka på semester och så var allting klart när vi kom hem inklusive allt ifrån städning till reparationer av vad det än månde vara. Vi är båda lika griniga men jag låter mer än vad han gör men samtidigt så skrattas det åt eländet en hel men jag tycker det är bra nu, inga fler överraskningar vill vi ha tack.

Solen skiner så kanske borde jag träna lite le-och-var-gladgympa men jag har ingen större lust med något just nu. Till later kanske eller inte.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Jerry:-> säg det!? Jag vet inte och värre blev det ju. Jo, om nu inte detta som är ställer till det så kommer jag.
  Tack och skicka gärna hit lite mental peppning för det behövs.

 3. Mimo:-> Vassego och lite fel känns men med tanke på vissa saker är det okej. Nu har vi ny dammsugare iaf och det känns väldigt bra för den lär fungera annars byter vi bara till en ny igen för även denna är försäkrad med ny försäkring men vi får igen på den förra så det kostar totalt inklusive självrisk bara 200:- för en dammsugare med 3 års-försäkring.
  josephzohn:-> Det måste ha verkat lite mysko med den rubriken, fick mig en del att skratta åt själv. När vi kom till Sverige skrev jag alltid både dammråttor och dammsugare med ett m, många skrattade men jag har ju lärt mig lite men slarvigt ändå 🙂
  Tusen tack för rättstavningen där, det finns säkerligen fler, rättare sagt en hel hög med sådan.
  Åsa:-> Ja, svårt att sia om det finns försäkringar på den sortens sugare men varför inte, det finns ju för det mesta tycker jag mig ha märkt. Den historien hade säkert blivit roligare 🙂

 4. När skall ni få lugn och ro? Det verkar aldrig ta slut. Att anmäla sig till NIX är bra, sen vi gjorde det så slipper vi alla ringare. Skönt!
  *kram och förhoppningsvis så ses vi snart*

 5. Vad bra att ni får en ny dammsugare. Något kul ska ni väl ha. Det finns väl inget roligare än att se små, små partiklar sugas upp?
  Men du glömde ju att berätta hur sugaren i rubriken ska ersättas. DET tror jag är en roligare historia, undrar om det finns försäkringar på sådana sugare också?

 6. Bäst att du ändrar stafvningen i rubriken annars kan man tro att det är något annat som lagt av!

 7. Hej Carina!
  Tack för din utförliga förklaring när det gäller hemförsäkring:) Konstiga regler när inte skada uppkommen av annan går på den personens försäkring. Så borde det ju vara tycker jag.
  Ni verkar vara städigt otursföröljda, är det inte vatten så är det dammsugaren, attans också!!!
  *Kramar om!*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.