Sur gympasal luktar det i kök och hall

eller som jag alltid tänkt på den lukten som stinkande otvättade gamla gympaskor. Mattan i köket bestod av den nyare mattan och så något från urminnestider som ingen (mattläggaren som lade mattan) tog bort utan bara lät vara kvar och limmade den nya på. Synd att det företaget inte finns kvar längre.
Mitt i en turbulent situation hjälper det inte med 114 förslag och minst det dubbla med frågor och frågor och ifrågasättanden av riktigheten kring värden, skador, självrisker och annat vi förmedlar. Ifrågasättande kring så kan det inte vara, så kan dom inte göra och det är inte rimligt, hur vet ni det, kommer det att bli så, vet ni det helt säkert osv, osv då till slut gav jag upp och eftermiddagen blev värre än morgonen. Oavsett andras situationer så känns det för oss som att vi har fått mer än nog av allt och ännu mer och nu skulle vi ha lite tid att ta det lite lugnt och ladda och sedan faktiskt få ha det lite bra. Inget handlar om att ta ut saker i förskott utan vi lever i en verklighet som vi måste förutse i vissa aspekter för framtiden, vi måste gardera före för efteråt är det för sent då känns det ganska meninglöst med vet du det säkert osv. Man kan aldrig veta säkert men vi kan heller inte vänta och se för då är det för sent och helt utan återvändo. På vissa saker kan man inte vänta och se om utan se till att om inte blir möjlig.
Innan eftermiddagens emotionella kaos revs hela köket men inget slogs sönder utan bedömningen kvarstår av vad som slängs och vad som inte slängs. En hel del skåpbottnar har som kjolar (av fukten) på sina bärande ben och jag kan aldrig tänka mig att dessa skall återmonteras för det är inte logiskt men vad vet jag hur försäkringsbolag tänker. En av byggkillarna menade att skadorna är så omfattande att enklast vore att bara slå ner alla väggar, slänga ut allt och börja från början för det blir ett evigt pusslande och lappande både på gipsväggar och annat. Antagligen vore det den mest ekonomiska lösningen avseende totalkostnaden inklusive alla arbetstimmar och tidsåtgången som skulle minska drastiskt med den metoden = billigare totalkostnad. Skåp, väggar och liknande blir oftast dyrare att laga och lappa än att återställa nya.
HSB´s skadereglerare var här och dokumenterade kök/hall. Det som var väldigt positivt är att han känner våran kontaktperson på Länsförsäkringarna. Vi filmade ju fontänen ur dagvattenröret från i torsdagsnatt och den filmen samt korten vi tog ville han ha med sig som dokumentation och han fick med sig en bränd CD med detta på. Det känns bra att KA var så pass snabbtänkt att han tänkte på att dokumentera med videokameran.
Jag har uppfattat fel det är inte 3-4 månaders torktid utan 3-4 veckors torktid i köket och sedan får dom se hur lång tid resten tar. Vill man vända på det hela så kan vi passa på att måla taken och sedan måla/tapetsera väggarna i köket och likadant med hallen för allt är borta och den delen kostar oss åldersavdrag det försäkringen täcker.
I morgon skall golven skrapas fria från mattans underlägg/skydd i både kök och matta. Bäst att få några timmars sömn.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.