Tufft med allergin och asthman i år

Vilken himla usel start på det varmare vädret även om jag fick anstånd i cirka en vecka. Förutom Ventolinet som jag alltid måste ta så fick Pulmicorten sättas in så att jag får andas bättre och för optimal effekt så skall kortisonet i först och vidgande efter ca 10 minuter och så måste jag nog börja ta lite Acetylsystein också (slemlösande). Nasonexet är givet för nysningarna och sticket i näsan men Lomudalen för klierierna i ögonen är många år sedan jag behövde använda. Boost doser av Zyrlexen, rättare sagt Cetirizinet, har inte gjort det den brukar ordentligt heller förutom att ge mig huvudvärk och konstig mage (illamående).
Notan för härligheten var halva månadsbudgeten som bara sa försvinn på Apoteket och jodå allt går på recept som jag grejade i veckan, jag hade kvar mediciner så jag klarade början. Drygt halva högkostnadskyddet på en gång för allergimediciner trots att det är billigaste alternativen är hårt
Normalt brukar det räcka med boost av tabletterna och så lite extra doser av Ventolinet och lite nässpray men det gör det inte och det värsta av allt förutom kostnaden är att sömnen blir svår och inte bara för mig utan för kär make också. Jag får nog börja varva frysta täcken med varandra och likadant med kuddarna. Det fungerar faktiskt att frysa ner. Ett annat tips jag hörde på Radio Stockholm var att duscha precis innan läggdags och då inklusive hårtvätt för då försvinner det som hamnat i håret under dagen och stör mindre på natten. Varför frysa sängkläder är för att då dör oren som många reagerar på vilket då underlättar sömnen.
Mycket gnäll var det här. Måndag morgon och solen skiner än så länge utanför, ha en bra vecka.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.