Så var den långhelgen slut :(

Fort gick den och både skönt och roligt var det att komma iväg och träffas utan stress och särskilda tider att passa.
Resan ner i onsdags gick bra även om morgonen var bra stressig för KA som fick packa iordning, greja färdigt det sista här hemma och orda det som måste ordnas innan jag slutade. Han plockade upp mig före 14 och så började resan ner. Det blev en runda i Södertälje och sedan en virrigare en i Norrköping (Tiina, vi åkte förbi där du bor och vinkade iaf.) Det blev vägen mot Kalmar och förbi Söderköping (tänkte på dig då Tuija, särskilt förbi OK macken, Matias mack)
Jag är osäker på vad klockan var när vi var framme och det spelar ingen roll. Första stoppet i Ankarsrum blev på den lokala pizzerian där Mannefredde fångade en mans uppmärksamhet. Så var vi helt framme och så kul var det att få träffa Sandra också för det var bra länge vi sågs sist, höstas någon gång tror jag det var.
Deras hus är ett underbart charmigt hus med själ och en stor tomt (mycket gräs att klippa och enligt KA kan en maffig damm med rinnande vatten som en flodbank fixas och det skulle bli så fint) och 3 glada gojor (tja, nästan iaf eller jo, glada var dom även om Sessan var lite skeptisk till oss.) Shirley blev glad och nyfiken på Mannefredde och Hebbe Bubben faktiskt lite gillande.
Vi var runt i området som är betydligt större än det verkar och så fina omgivningar med både land och vatten. Jörgen kan sin historia och det ger lite mer liv i gamla byggnader, bostäder och sjöar (det mesta kanske var en enda sjö men den var på många olika ställen)
Vi var en sväng in till Vimmerby och spanade in lit och åt en matbit ute också så lite uteliv blev det. Det är en bit men med Stockholms mått mätt är det precis runt hörnet, nästan iaf. Vi åkte med ånglokdragna gamla smalspårsvagnar. Smalspåret firade nämligen 150 år och en av stationerna för detta ändamål var just Ankarsrum.
Västervik är oerhört charmigt och promenaden från stationen (ändstation för ånglocket) till bilen (KA och Jörgen hade lämnat den i Västervik innan) via en pizzeria med stooora pizzor (jo dom var stora och goda)
KA växlade verkligen ner från högvarvig växel till i princip nollvarvig växel (han både vilade lite och la sig tidigt). Vi satt ute och rökte och fick känna känslan av rofylldhet och noll stress. Det är skänt att vara hos någon där man får känna sig som hemma (alla dumheter beghöver man inte ha i bakfickan) En råbock strosade förbi också men tyvärr hann vi inte fota men jag tänkte tjuva åt mig ett från S & J för dom har fotat.
En hel del skratt och roligheter och faktiskt det viktigast känner iaf både KA och jag, harmoni.
Då var helgen i princip slut och dags för hemfärd. Tog vägen förbi Vimmerby och fikade innan det bar iväg. Från Norrköping stod det i princip helt stilla ända tills avfarten mot Kolmården och lagom från Järna var det lika illa. Till slut var vi framme och hem, fick blomster på Mors Dag och det blev en kaffe och packa upp. KA for iväg och hämtade hem 3 pälsbollar från Nina och Levent. (Tusen, tusen tack Nina och Levent för att ni ville ha lite kattpensionat ännu en gång och med så kort varsel.)
P.S Texten The Lizard är ett skämt, bara för info så den som vill får gärna skratta. D.S.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.