Tiden rusar

Första juni, smaka på den du. Hur sjutton kan det redan vara 1:a juni och dessutom bara +7? Tiden har bara flugit sin kos och det känns som att jag knappt hinner med. På sätt och vis är det positivt för det tyder ju på att dagarna absolut inte är långtråkiga utan stressiga. KA har fått infektion i käkoperationen men går nu på penicillin och får hålla på att klämma ut lite skräp tills det är borta. Inte konstigt att provisoriet satt galet och skavde.

Mannefredde nös men igår nös hon ingenting så vi behöver alltså inte oroa oss ett dugg. Nysningar är vanligt men inte blöta nysningar som kan tyda på infektion. Hon nös bara några gånger blöta nysningar så vi var lite oroliga. Vikten var lite halvdann också men vände uppåt igen i går. Antar att det bara var väder och vind och ingenting annat. Annars går vardagen på i sin vanliga lunk utan några nyheter vare sig här eller där.

En sak vet vi och det är att det blir stammbyte nästa år och där ryker hela eller delar av det nyrenoverade badrummet (förutsatt att vi bor här då). Tja, så kan det gå. Inget regnvatten har synts till på golvet så dagvattenröret verkar vara helt och det i sig är positivt. Dags för pendeln – ciao! En sak önskar jag mig och säkert många, många andra också – lite sol, det behövs för mungiporna och livsandarna.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Åsa: Hel rätt, jag skrev luddigt. Vid renovering, självvald sådan, går självklart inget försäkringsbolag in och ersätter om inte en skada upptäcks som ställer saker på sin spets.
    Det jag menar är att en skada uppstår men i det här fallet är det en egenhändigt skapad skada. Vi går väl i konkurs den gången i sf för vi har inga pengar.
    Nu verkar det dock som att det inte är stammarna inomhus utan dom som går från hus till hus men jag vet inte utan vi får mer besked i morgon när dom har öppet.

  2. Åsa: Hel rätt, jag skrev luddigt. Vid renovering, självvald sådan, går självklart inget försäkringsbolag in och ersätter om inte en skada upptäcks som ställer saker på sin spets.
    Det jag menar är att en skada uppstår men i det här fallet är det en egenhändigt skapad skada. Vi går väl i konkurs den gången i sf för vi har inga pengar.
    Nu verkar det dock som att det inte är stammarna inomhus utan dom som går från hus till hus men jag vet inte utan vi får mer besked i morgon när dom har öppet.

  3. Men då måste ju hemförsäkringen fixa i stort sett alla lägenheter som renoverat sina badrum?
    Vi bytte vatten-värme stammar och jag hörde då ingen som fick blanda in hemförsäkringen i stambytet. En försäkring täcker väl aldrig skador som man medvetet vållar heller?
    Hoppas att det fixar sig!
    Här skiner solen för fullt. 🙂

  4. Åsa: Knacka sönder badrummet är inte i första hand men enligt nya våtrumsregler får inte gummeringen brytas. Bryts gummeringen så är gummits membran inte längre intakt = hela badrummet.
    Dom behöver inte knacka sönder mer än det som krävs för stammbytet men resten faller väl på hemförsäkringen och oss med andra ord.
    Nu vet jag inte om det är så här det är men har det fått förklarat för mig.
    Faktiskt kikade solen fram i går morse men bara fläckvis.
    En kille stod i t-shirt och jeans när han väntade på bussen och vi övriga såg verkligen ut att frysa ihjäl men han stod lugnt där med sin ryggsäck helt utan ståpäls på armarna.

  5. Här är det sol mellan regnskurarna. Jag tycker det varit skönt ute idag, fast vi har ju haft +8 grader här.
    Vad är det för nya stammar de ska göra om de ska knacka sönder badrummet? Då får de ju bygga upp det igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.