Helgen var iaf solig

och det var ju tur för känslan. Regn behövs men det optimala är faktiskt om regnet enbart finns nattetid när ingen märker det mer än naturen utanför. Solen ger mig energi och just nu behöver jag en hel del av den varan, javisst jag är inte ensamom det behovet.
Oavsett vad som sägs på tisdag så har vi semesterplaner, planer goda för själen. Två flugor i en smäll skall vi försöka få till. Återstår bara ”barnvakter” åt pälsbollarna i första hand och lillfröken i andra hand. KA och jag har semester vecka 30 – 33 (vården ger det som går och KA fick sent och jag fick till det också).
Det är en lång väntan tills tisdag känns det som men det går det också. Jag känner mig dessutom väldigt stressad för att hinna med allt som skall hinnas med på jobbfronten eftersom vi har sommartid och slutar 1 timme tidigare alla dagar.
Jo, vi åt lite sill och potäter på Midsommarafton och lyckades få till en liten lunch med ett av barnen och sambo. Någon stång såg vi inte mer än på tv, vi njöt av en lugn dag under eftermiddagen. Resten av helgen jobbade KA och jag läste på balkongen och fick lite färg på köpet.
En fråga till dom som kan, Majstång och Midsommarstång. Varför säger vi Majstång om stången på Midsommar? Någon vet säkert.
En annan fråga, Ordis blogg vet man om den blivit hackad av nötter eller?

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ingrid: Tack för förklaringen. Jag har egentligen alltid undrat men inte kommit på att fråga innan.
  Vilka underbart söta kattungar, dom har väl inte hunnit bli så stora på någon vecka till väl va? 😉
  Ordis: Tack för info, jag blev väldigt fundersam faktiskt.

 2. Ingrid: Tack för förklaringen. Jag har egentligen alltid undrat men inte kommit på att fråga innan.
  Vilka underbart söta kattungar, dom har väl inte hunnit bli så stora på någon vecka till väl va? 😉
  Ordis: Tack för info, jag blev väldigt fundersam faktiskt.

 3. Ordis ”gick vidare” på midsommarafton. E-post kommer.

 4. Ordis ”gick vidare” på midsommarafton. E-post kommer.

 5. Två olika teorier om majstång:
  Att maja stången betyder på vissa ställen att man klär den med löv. Den andra teorin är att man majade stången sista april/1 maj alltså lagom till maj… Tror mest på den första och sk försöka komma ihåg att kolla upp det. Om ingen annan vet förståss!
  Kolla in de här gullegrisarna:
  http://ingreid.se/kattisar.html

 6. Två olika teorier om majstång:
  Att maja stången betyder på vissa ställen att man klär den med löv. Den andra teorin är att man majade stången sista april/1 maj alltså lagom till maj… Tror mest på den första och sk försöka komma ihåg att kolla upp det. Om ingen annan vet förståss!
  Kolla in de här gullegrisarna:
  http://ingreid.se/kattisar.html

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.