Bloggfrågor

Åsa utmanade mig redan förra året att svara på lite .

Updaterad: 2007-01-06 Punkt 15 och 17. För att undvika missförstånd så har inte svaret ett dugg med någon att göra som jag har kontakt med i dag.

Updaterad: 2007-01-06 Punkt  21, se under punkten.

Updaterad: 2007-01-05 Bloggenkäten kommer från Sigge Eklund

Här kommer mitt väldigt sena svar.

 1. Hur länge har du bloggat?
Jag bloggar inte så inte alls får jag väl svara där. Fast visst jag bloggar ändå eftersom jag använder Movabletype som är ett bloggverktyg. MT har jag använt sedan 2002 eller början på 2003.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började logga?

Vadå, helt plötsligt var det bloggar från att ha varit dagböcker så jag har ingen bild annat än att jag var med när det exploderade och sedan började alla blogga och det blev inne att blogga fast vi var rätt många som bloggade långt innan det 🙂

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Jag förälskade mig inte i någon men jag hängde som en igel på Annica,  Arto och Jontas plus några till innan bloggen tog över om nu det räknas.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?

En del av mig och oavsett vad så har dom följt med sedan 2001 fast dom vara bara tankenoteringar på den tiden 🙂

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?

Alla i min blogroll men ofta kikar jag på dom via feeds där det finns feeds annars via direktlänk. Vill/kan jag skriva något så går jag in direkt på sidan. (tekniken att kommentera direkt via en feed finns nog inte ännu)

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?

Vet faktiskt inte eftersom jag inte tänker på det som så utan dom är läsvärda utan att jag väljer typ av läsvärde.

7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.

Ingen aning.

8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.

Ingen aning där heller.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Den enda som blivit sur var skön fröken en gång men annars är det ingen som kommenterar det, dom vet inte ens om det/de är inga internetanhängare precis

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Jag tror det även om jag faktiskt inte frågat.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Grundgränsen är där men jag skriver det som blir och ibland kanske jag skulle korrläst först men inget jag inte står för. Har fått kloka och goda råd vid några tillfällen och valt att censurera lite.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.

Sex, min business. Nedlåtande om andra och säkert en hel del andra saker som jag inte kommer på just nu.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Ingen alls tror jag iaf. Jag skriver sällan eller aldrig i dag och när jag gjorde det så kommenterade sällan någon sådant som var bra skrivet och hade ett djup som faktiskt var värt att kommentera eller diskutera. Vore det för kommentarerna/länkningarna/bekräftelsen så skrev jag inget alls för dom är i princip obefintliga.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?

Man kan lära känna den delen som syns på nätet men det finns i normala fall så mycket mer om en människa än det på nätet. På nätet finns inte vardagen, nötandet mm. Sedan finns det en oerhört viktig aspekt och det är att det som finns att lära om en person bara är det personen lämnat ut och det kanske är en mikrodel av vem den personen i grunden är.

15. Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?

Ja, jag har träffat URL människor IRL och som jag fått kontakt med via webben. Några har man blivit mer varse om än andra och en del har lämnat efter sig sur smak som tagit tid att få bort och så finns det några guldkorn och där några dessutom överraskat 🙂

Uppdaterat: 2007-01-06

För att undvika missförstånd så gäller detta händelser 2001 och 2002 och har inte ett dugg med någon att göra som jag har kontakt med i dag.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Visst kan det bara skadligt, allt missbruk är farligt och en del lever verkligen genom sin blogg/wemsida.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?

Jag har blivit hetsjagad och nerskitad och mådde apa men sedan gick det över. Hanterade det vet jag inte riktigt hur men med en bra man går det mesta 🙂

Uppdaterat: 2007-01-06

För att undvika missförstånd så gäller detta händelser 2001 och 2002 och har inte ett dugg med någon att göra som jag har kontakt med i dag.

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?

Inte direkt ångra men kanske att jag borde ha censurerat direkt det jag valde att skriva för ärlighet är bra men ibland kan det vara för mycket av den varan.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Det tar tid från vardagen om man låter den ta tid, livet händer ju även utanför bloggosfären.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?

Ingen aning och i den här takten så tror jag inte det men jag kanske får lust igen, vem vet.

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?

Ja i sak tror jag det eftersom bloggen är en del av vår kultur, det är många som bloggar i dag. Det är väldigt lätt att idag skapa debatter via bloggen och också få uppmärksamhet kring det skrivna. På nätet sprider det sig oerhört fort och någonstans i slutänden så präglas vi till slut.

Uppdaterat: 2007-01-06

Jag måste ha missuppfattat eller så är det min norska hjärna för jag verkar vara den enda som tänker så här. Spela roll, det bjuder jag på.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?

Jag lärde mig att våga kommentera hos andra och det var ju ett framsteg i sig för jag är faktiskt blyg även om ingen tror mig. När jag var delaktigt i detta med bloggeriet så kändes det som att jag var delaktig i ett nätverk och det betydde oerhört mycket för mig.

En oerhört viktig sak iom att jag nu använder bloggverktyget Movabletype och bra metataggar så har jag genom mina skriverier på min Afrikasida fått kontakt med mina rötter och det viktigaste av allt var att sökandet efter information om mitt ”första” barn Cheeta, en dvärgchimpans från Liberia, var över. Efter år av saknad och stora hål i mitt jag (jo, man kan bli så av kärleken till en chimpans som älskade kaviarmackor och drack nyponsoppa i Liberia på 60 talet när jag var liten)

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?

Erfarenheter som andra delar med sig oavsett om det gäller livet, hälsa, teknik eller annat. Bloggar är en stor uppslagsbok av den mer nära och ibland intima sorten.

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten

Ingrid (som okckså blivit med blogg), Kalle, surkarten KA, Annica,  Arto och Jontas plus andra som skulle vilja svara och inte redan gjort det.

 

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt

 2. Bloggenkäten har även nått mig

  Så trillade det in en förfrågan från Mia om jag är intresserad att svara på en bloggenkät. Ganska svåra frågor tycker jag, men varför inte göra ett försök?
  Innan jag svarar vill jag bara förklara vilken definition av blogg jag använt m…

 3. Ännu en

  1. Hur länge har du bloggat?
  Använt ett bloggverktyg? Några veckor. Dagbokat på nätet? Från och till sedan 2000
  2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började logga?
  Bloggar tycker jag egentligen inte om då jag…

 4. Bloggfrågor

  På ”allmän begäran”:
  [b] 1. Hur länge har du bloggat?[/b]
  Begreppet blog har suddats ut alltmer till att bli någon form av dagbokssida baserat på ett publiceringsprogram som gör det lättare att administrera arkivdelen m.m. Själv har jag använt …

 5. Bloggenkät

  Plötsligt såg jag mig utmanad. Carina ville att jag besvarade följande frågor, så då gör jag det.
  1. Hur länge har du bloggat?
  Den 15 februari 1999.
  2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
  Alltså…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.