Hjälp sökes för att rädda korrupta bilder, filmer mm

Finns det någon stjärna som kan att rädda det som räddas kan.

Först gick min dator sönder, troligtvis moderkortet. Några dagar senare gick KA´s dator sönder och vi gissar på moderkortet där också. Bådas hårddiskar finns att tillgå och mina bilder går att kika på men inte KA´s. Tyvärr hade jag bara dom bilder vi egentligen la upp på webben och alla andra hade KA eftersom vår digitalkamera och lite annat smått och gott var installerade på KA´s.

Vi har sådan tur att vi fått köpa (hint, till J ingen faktura har kommit ännu) för en mycket symbolisk summa (tack och lov) en dator modell äldre (5 år) med Windows 2000 som OS. Kanske är det där ett grundproblem ligger, KA´s dator var nämligen en XP.

Alla våra bilder fotade dom senaste åren (det är många bilder det) och allt som vi scannat in från dior, APS rullar och negativ är korrupta, dom finns på KA´s andra hårddisk  men går inte att öppna. Vi har ett lagligt program som kan reparera skadade eller , särskilt bilder men den tar bara (hittar) dom 24 bilder han kunde öppna. Det heter RecoverMyFiles. Vi har letat på webben men hittills har vi inte lyckats kanske finns det något därute som kan.

Skulle någon därute kunna tänka sig att lotsa oss på rätt väg med tips och trix eller rent av hjälpa oss är vi mer än tacksamma för det känns för djävligt. Pengar kan vi inte betala för hjälpen men något kan vi nog hitta på om inte annat så en puss till Påsk (valfritt från KA eller mig 🙂 ). Kanske kan vi hjälpa till med programinstallationer, script dito eller annat som vi kan och vi kan ganska mycket.

Kan du som läser inte själv men tror dig veta någon som kan så snälla skicka vår lilla bön om hjälp dit.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.