Gökande, solsken och viktkoll

Det bästa av allt är väl ändå att vi kan fylla på förnödenheter men jag hade gärna sluppit för hellre är jag ute i solen och sitter och läser en bok jag inte har och dricker kaffe i godan ro.

Mannefredde med sambo Kurt sover ff så någon större fart har det inte blivit på dagen även om jag varit uppe några timmar redan. Fel, dom vaknar nu säger Mannefredde på sitt sätt. Dags att täcka av buren och ha bajsstudier i duo med följande morgonvägning.

Ett bra sätt att ha koll på en göks hälsa är bajset och vikten. Mannefredde och Kurt väger cirkus 155 – 163 på morgnarna (enstaka tillfällen mer än så) och svajet på ca 8 gram är troligtvis beroende på kvälls/nattmaten kvällen före. Denna vikt har dom hållit sedan vi började ha koll på vikten även om Kurt Grönstedt vägde närmare 170 när han kom hit förra sommaren.

Slut på skitprat, vill någon kika på en gammal video på en marscherande och studsande gök så kika in på Gökarnas sida. Det är faktiskt än rolig videosnutt och visar på ett normalbeteende åtminstone på Mannnfred, Kurt har inte gjort så men jag vet andra caiquar som har

7 burkar Palmbutter blev det från butiken TajMahal på Kammargatan 40 i Stockholm. Mamma blir nöjd iaf och jag hoppas verkligen att Country Chop kommer att smaka som jag minns det. Skulle vi någonsin få besök så kanske jag tom kan bjuda på det om jag studerar hur mamma göra ordentligt.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Tack Jerry. Visst var rubriceringen lite lurendrejeri och jag tänkte som så att någon borde ju reagera om inte annat på gökande.
    Jag ljög ju inte heller eftersom våra kära gökar och deras göranden blir gökande(n) 🙂
    En eloge till dig för ditt skrivande i går kväll. Kommentarer kommer men senare, jag måste fortsätta röjandet så inte Vivvis och Melkers päron svimmar här 🙂

  2. Skickar en varm hälsning till er båda och konstaterar fräckt att ordet gökande lät mysigt…(;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.