Händelselöst och händelserikt

Gårdagkvällens nattvandring var lugn både på väderfronten och ungdomsfronten. Det var mycket folk i rörelse men få unga. Vi avslutade ca 01:30 tiden och skulle ta oss hemåt på vanligt vis.
Tänkte släppa av nattansvarig på vägen hem med en pytteliten men väl värd omväg, tack och lov för den tanken och handlingen. Bilen började låta och så liksom bara kokade den. Stannade och konstaterade att vi har inget vatten, eller jo en flaska med vatten med äppelsmak som var oöppnad. Lättade på expansionskärlet och lät ångan ta sig ut och studerade det kokande vattnet. Fattade ingenting faktiskt. Turligt nog var det inte så långt från en nattöppen mack och kanske skulle äppelvattnet kunna ta oss dit åtminstone.
Häller i vattnet, det enda vi har, och ser med skräck i ögonen fan det är kolsyra i. Vi har inga alternativ och för sent är det trots allt. Tempen har gått ner i bilen, full värme på i bilen (håller tempen nere en aning) och vi åker mot macken som har både smådunkar och vatten. Släpper ut ångan, övertryck och äppeldoft för det luktar äpple. Konstaterar att vattnet har återkommit till expansionskärlet och undrar hur sjutton det där funkaherar. Kanske termostaten tänker jag.
Släpper av nattansvarig och hoppas att vi skall ta oss hem. Får stanna två gånger till och lätta på trycket och fylla på vatten sedan är vi hemma fast det tog lite tid.
Godnatt!

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.