Kort natt och härlig dag

Vi har varit i stan hela dagen kan man väl säga och skönt var det. Mest roligt faktiskt att äntligen, efter 6 år, till slut träffa Carina som tillsammans med hennes sambo Anders Thomas och lilla fröken ”le hela dagen” var i Stockholm på semester. Vi möttes före 12 vid Slottet och en liten fröken log redan då och gjorde så resten av dagen. Maken till solstråle har jag aldrig varit med om och jag tyckte min fröken var en solstråle när hon var i den åldern.
Det var/är stor begivenhet med stora segelbåtar i dagarna 4 och evenemanget heter Tall Ships Race Lite kul att Anders Thomas också var sugen på att kika eftersom KA defintivt var sugen på det.
Vi siktade in oss på att börja med lunch för att mätta magen på oss alla (vi hade inte ätit frukost och var ganska tomma i magen). Det blev en sen lunch för inget passade smaken, plånboken eller tillgängligheten när vi till slut bänkade oss på ett kinahak Vägen dit var vacker och faktiskt också blöt mellan varven. Vi såg alla vackra segelbåtar längs med Slottskajen upp mot Slussen innan lunchen.
Efter maten tänkte vi få i oss en kaffe och herrarna hade siktet inställt på att gå ombord på den Mexikanska segelbåten (Cuauhtémoc* MEX Barque 1982 90.50, se mer här). Det blev då från Slottskajen via Skeppsbron och vidare mot Stadsgården där dom största segelbåtarna låg. Folk, folk, störtskurar och sol men inget kaffe.
Fötterna möra, kaffetarmen skriker men lilla solstrålen sken som en sol hela hon, begriper inte för maken till glad tjej har jag aldrig mött. När vi väl kom fram till Mexikanska barken tog dom inte ombord fler utan man fick återkomma i morgon. Väldigt besviket men samtidigt hade kaffesuget tagit överhanden och vi siktade in oss på att komma till ett fik var som helst.
Det blev vägen via Gamla Stan innan vi tog oss mot Centralen via Drottninggatan. Till slut hittade vi ett fik och bänkade oss. Gissa om kaffet var gott. Lillfröken fick smaka lite citronfromage/marräng kaka och minerna var obetalbara men tydligen föll det damen på läppen.
Så gott kaffe var det länge sedan faktiskt och om det att det var gott eller bara kaffesuget förtäljer inte historien.
Nu skall fötterna vila och vi också och en lång skön dag är slut. Hemma möttes vi av väldigt glada caiquar som ville ut och rumla

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.