För världens barn

Burmas barn är extra utsatta?

Barnen svälter och är på flykt

En mycket stor del av folket i Burma lever i fattigdom och som så ofta är det barnen som tar mest skada av de vuxnas krig och maktspel. Efter att militärjuntan i Burma stoppat hjälpsändningar till landet riskerar hundratusentals barn och vuxan attt svälta ihjäl.

Mer finns att läsa på Aftonbladets artikel som jag citerat ovanstående från. http://www.aftonbladet.se/

Det jag tycker är sorgligt mitt i allt som sköljer över oss i dag är frågan om Burma och vad vi kan göra för att hjälpa, inte bara barnen i Burma eller övriga världens barn, utan människorna i Burma och andra stater där förtryck och total kontroll är en del av medborgarnas vardag och där en tanke, en åsikt, en känsla eller liknande nästan alltid leder till en helveteshåla med tortyr och andra inhumanitära grepp.

Burma har tappat sin plats i vår värld, rättare sagt hos många av oss. Aftonbladets namninsamling fick knappt någon respons, det gick sakta. Namnunderskrifter på Avaaz.org tog en hel evighet att få till trots att vi är många nätburna som påstås vara engagerade i frihet och rätten att få vara fri. http://www.avaaz.org/

Varje dag kikar jag in på Ko-Hitkes blogspotsida för att inte bara glömma, kanske är där många fler med mig som gör det men utan att säga något om det. Det är väldigt viktigt att vi andra, som inte finns bakom lås och bom och inte kan kommunicera det vi vill, fortsätter att skriva för att kanske påverka andra. En uppmaning som många kan, om vi vill, följa är här

Uppdaterat: 2007-10-13 Att Juntan i Burma gör vad dom vill vet vi sedan länge och att dom skapar en bild som är till för resten av världen att se visste vi kanske eller så inte. Arrangerade hyllningar till Burmas ledare, Juntavänlig demonstration i Burma och Tiotusentals utkommenderade människor deltog

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.