Smaka på Stockholm

blir det för KA  och mig i dag, ja även för Kurt och Mannfred som det brukar bli. Det hade varit roligt att åka allihopa men… KA är där nu med boendet men dom är på g och skall åka tillbaka nu så han får besöka Smaka på Stockholm 2 gånger i dag. Vädret är iaf perfekt för att knata runt i Kungsträdgården även om det är en hel del folk ute. Gökarna kommer att trivas med utflykten även om Kurt avskyr att få på sig sin sele. När väl selen är på gillar även Kurtan läget. Det är alldeles för lite av utevaro så här med Gökarna

Med tanke på det jag skrev om gårdagen så är jag samtidigt tacksam för att jag slapp vara med under vandringarna under senkvällen/natten för det var nog svettigt värre för dom Farsor och Morsor som var ute då.

Om en vecka är det dop och det blir lite som det blir och kanske inte som det önskats alla gånger men det skall bli kul att träffa göteborgarna även om lillebror inte kommer upp. Får se hur det blir för mig med det mesta eftersom jag har cystoskopiopet på fredag och sist mådde jag rätt så illa efteråt, typ lagom tills att käre mor och co landar här. Lördag var ju tänkt till assistans med allt möjligt men av det blir det troligtvis intet av som det verkar och söndag ja, då blir det Maria Kyrka och så hemresa för delar av göteborgarna som syster med sambo och ena barnet. Jossan stannar med Mamma.

Inte lätt att vara störd och inte vara normal eller komma ihåg något, särskilt inte som det tar slut på glädjen.

Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Ja, nu är det gjort. Det är inte en vanlig cystoskopi utan dom måste söva mig för att kunna gräva lite. Dom gör bland annat biopsi för att kunna hålla koll på dom afrikanska utomjordingarna som har permantat sitt boende där 🙂 Dom är döda äggen så det är inget levande kvar men dom stör det s.k. normala som skall vara där. Alla blev snopna att dom fanns kvar överhuvudtaget eftersom slemhinnan byts ut med jämna och ojämna mellanrum. Särskilt min tropikläkare som medicinerade mig mot Bilharzian redan för nu 10 år sedan efter att jag fick första dosen som 15 åring i Kiurna, jag hamnade i Boden och låg med lila ljus överallt nästan 🙂
  Vid vanlig cystskopi blir det liksom baksug första gången man måste gå på toa och sedan vågar man knappt gå på toa 🙁 Detta känns mer i urinblåsan eftersom dom karvat och haft sig där men det går över.
  Jag har sluppit att kräkas iaf men jag har en satans huvudvärk som jag hoppas snart går över. Denna gång fick jag både lunch och middag även om jag inte kan rekommendera Landstingets rektangulära fläskpannkakor men plommon efterätten som kom samtidigt med lunchen (vad-det-nu-var-för-något) var god med mjölk. Lunchen var kyckling med ris och sås. Plommonefterrätten kan ha varit kompott eller kräm, who knows. Jag sov mest mellan varven och kan fortsätta att sova tydligen. Men nu är mamma på väg hit.

 2. Åh nej!
  Ska du göra cystoskopi i morgon?
  Det har jag gjort två gånger.
  Första gången var vedervärdig rentutsagt, ingen bedövning.
  Som du säkert vet så blir man minst sagt chockad första gången man är tvungen tömma blåsan.
  Andra gången fick jag bedövning så då gick det bättre.
  smärtan kom sedan när den ändå var på väg gå över.
  Hoppas det nu går bra och att du mår bra efteråt!
  Många varma kramar
  /Annelie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.