För ca 14,5 år sedan

Väder: cloud

gifte KA och jag oss. Att vi trots allt blev gifta berodde definitivt inte på att vi var varken pigga eller hade något i plånboken 🙁 Vi kom in i lokalen till Afrikan Beat med Bert Kampfaert (mitt hjärta är i Afrika så enkelt är det) vi dansade falsk vals och vi dansade till den första (hittills ända) dansbandslåt som jag gillade då och gillar än i dag. Inget stoppar oss nu med Black Jack.

Lite kul var det för när KA var mer eller mindre var klar att gå så bläddrar jag till Sommarkrysset med Gry från Grönan och vad hör inte mitt öra. Jovisst, min och KA´s låt. Mitt i tårarna så höjer jag volymen och så dansar vi lite, vingligt men vi dansar och så skrattar jag. Kurt sitter lätt besvärad på min axel och Mannfred ökar visslingarna för att försöka överrösta … I natt, I natt är det du är det jag

En ”modern” och tidsanpassad version från Gaygalan 2008 där scenkläderna verkligen passade tillfället Black Jack anno 2008. Kul att se publiken dansa. Filmen har jag inte sett men låten är ”min och KA´s”

för sakens skull kommer Sommartoppens version här

och för att inte helt frångå mitt afrikanska hjärta så måste jag ju lägga in entrélåten

1:28 in på låten börjar det jag gillar mest och det bör vara på en bra stereo så ljudet kommer till sin rätt

Att få kan begripa vad jag ser i Afrikan Beat är okej men för mig betyder den både avsked och ankomst och det är fartyget Aureol som inte finns längre. Aureol tog oss till Ghana när vi lämnade Liberia. Aureol tog en del familjer från Ghana när dom lämnade och for hem till Norge. Låten är mäktig och gör mig både glad och ledsen. Jag minns avsked och tårar när vi står på kajen och vinkar adjö, särskilt en familjen Vindenes från Norge, jag minns inga ankomster vid kajen.  Jag har skrivit det förr men here goes. Swinging Safari och Afrikan Beat var signaturer för Auerol, den ena vid ankomst och den ena vid avgång, jag minns inte vilket är vad men alla svenskar känner iaf igen Vi i femman signaturen som är Swinging Safari.

Nu är KA hemma igen och redan i säng, jag skall bara plocka ut lite kläder så kanske vi kan gå ut och gå en sväng, vi=Gökarna och jag. I går hade jag bara min mysbyxor på mig och en väl söndertuggad papegojvänlig tröja och med sådana kläder går jag inte utanför dörren 😉 Telefonerna är avstängda och jag sitter här i köket och känner mig faktiskt rätt okej trots allt.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

  2. Pingback: Åren går fort | Carina´s tankar - Tankeboken

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.