30 November gick bra

Att Karl XII och hans dödsdag (info från Wikipedia) skulle ha sådana här konsekvenser och bli en dag
där nationalister, extremister olika kategorier firar och antirasister, autonoma mm
motdemonstrerar, både med och utan våldsinslag, med stora kostnader och konsekvenser som följd var det nog ingen
som hade tänkt sig då när Karl XII dog. Det finns en hel del mer skrivet på Nyligen

Allt var lugnt och städat jämfört med händelserna i Lund. Det blev en ganska intensiv dag trots att det var sansat. Mycket smågator som vi kollade av runt omkring demonstrationsvägen. En hel del stående och väntan på att marschen skulle sätta igång. Vi valde ett dumt stlle att stå, det var fasen så kallt att stå vid vattnet på Nybrokajen.

Tyckte synd om en hel del bussar med och utan passagerare som fick stå både länge och väl eftersom det stängdes av vartefter i syfte att slippa ha konfrontationer.

En lustig grej vad gäller bussar och väntan på att få komma fram. Eftersom delar av vägen var avstängd i Gamla Stan kunde iaf inte 3:ans bussar komma någon vart. Det stod ett gäng bussar och bara väntade. När vi gick en sväng i närheten hördes ena chauffören säga: ”vi står först i kön”. Han måste ha pratat med trafikledningen och den bussen var först i kön men det var en hel del bussar bakom den bussen.

Jag tycker det är sorgligt vad våra skattepengar går till i demokratins namn. Vi bekostar skydd av rasister för att hindra vänsteraktivister att gå till attack. Det är illa att dessa högervridna element beter sig som folk så att dom beskyddas mot antirasistiska aktivister som beter sig mer eller mindre illa (en del är tysta och/eller har och använder sig av principen antivåld, synd att inte dom märks mer än dom andra mer våldsbenägna antirasistiska anhängarna).

Jag begriper inte vitsen med att man säger att man agerar mot rasismen men gör det med våld och då menar jag inte alla men bland annat en del AFA aktivister och andra autonoma grupper.

Så sent som jag befarade blev det inte även om vi inte var hemma förrän efter 21. En ganska lång eftermiddag/kväll resulterade i en god natts sömn trots att den av någon anledning alltid är för kort natten till måndag och alla andra nätter 🙁

P.S. Det är en del länkar men det är ganska intressant att läsa hur ett äpple blir ett guldägg som är så viktigt att hedra och därigenom att slåss mot trots att det ursprungliga äpplet aldrig var så. D.S

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.