Säbyholms höstmarknad var på tapeten i söndags

När jag såg annonsen om höstmarknaden för några veckor sedan tänkte jag yes, en utegrej med familjen kan aldrig vara fel när man fyller år. Jag jobbade lite på att få ena fröken att tycka att det kunde vara kul och när hon väl nappat var det lätt med dom övriga. Tyvärr så var Stoffe riktigt risig och kunde inte, trots goda försök, göra annat än bädda ner sig igen.

Vädret var INTE på vår sida men humöret var. KA och jag köpte lite uteväxter för en billig penning, sådant som kan bli fint till nästa vår, sommar och höst. Vi fick ganska många för pengarna men så är allt som fanns där egenodlat.

Vi suktade efter majskolvar som folk gick omkring och bar på men först var det ju hästridning. Området var ganska stort så det var en bit att gå men det gick bra trots Julia små fötter och korta steg.

På väg till hästarna gick vi förbi fårhagen och det var lite spännande att kika på bääää. Fram till stallet kom vi och då hade vi tur eftersom dom stängde biljettförsäljningen 15 och klockan var 15:02 och tjejerna fick sin ridbiljett ändå.

Efter en stunds köande blev det dags för hjälmar på och först var det lite läskigt men jag knackade på båda tjejernas hjälm och Julia tyckte att hjälmen kanske var lite rolig trots allt.

Så var det äntligen flikornas tur att få rida och Sofia upp på sin hät och glad som en liten lärka, Julia upp på sin häst men där tog glädjen slut, det var inte alls särskilt roligt att sitta så högt upp och gladare blev hon när hon fick komma ner igen. Ett annat barn blev glad för det sista ridturen.

Efter ridning blev det projekt leta reda på majskolvarna och köpa lite kravodlade grönsaker och gärna kryddor. Majsen var slut men lite grönsaker köpte vi iaf, kryddorna hittade vi inte tråkigt nog.

Marknade var slut och vi åkte iväg för att äta en matbit och det blev Jakobsberg och lilla restaurangen bredvid där Tessan och Tomas bor. Vä inne på restaurangen kom regnet och det var inte lite regn heller så vi hade tur med vädret kan man väl säga.

Det var kul, gott och en skön dag som avslutade med att KA och jag blev bjudna på maten som tilläggspresent vilket inte var vår tanke.

En födelsdag utan prestige, utan stök och bök och med ren trivsel tillsammans, perfekt med andra ord.

Det blev sång, present, blommor och sådant också men DET var inte det viktigaste för mig den här dagen.

Tack för idag allihopa, det kommer fler marknader snart.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.