Sociala välfärden, finns den?

Artikeln Inga resurser att följa lagen i dagens SvD bekräftar bara det jag trott mig veta länge, hela systemet som skall skydda dom som behöver det och enligt lag skall ha hjälp får den sällan, systemet har urarmats mer och mer.

Den som inget har får ännu mindre, f*n jag blir så less. Jag personligen tycker att den sociala välfärden mer och mer liknar ett skämt, den urholkas bara mer och mer.

Nedan är citat från början av artikeln.

Vi kan inte ge bistånd, vård och behandling till barnfamiljer, trots att vi bedömer att de behöver det. Resursbristen kan inte effektiviseras bort, precis som att de strukturella, ekonomiska problemen inte kan socialarbetas bort. Kraven på samhällets mest utsatta är orimligt höga, skriver socialarbetarna Annelie Fajerson och Baharan Kazemi. 

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.