Egenmäktighet med barn

är något jag inte har presonlig erfarenhet av men har ändå privata erfarenheter av gällande andra barn. Något har tom gått så långt som att barnen hämtats från Fillipinerna, 2 och 3 men det är några år sedan. Barnen fick betala ett högt pris i det fallet men det är en annan historia helt och hållet. Så finns det andra där man bara behövde hämta dom från Höör. En del resor blev det, både riktiga (ena gången åkte vi tom 1:a klass på tåget) och mentala sådana.

I SVD finns denna lilla notis att läsa och dom få orden döljer det enorma trauma som faktiskt pågått både inna, under tiden och nu efteråt och priset som betalas debiteras alltid barnet/n. Oavsett vad som ligger bakom drabbar det fel person. I en del fall är det misshandel, övergrepp, missbruk tillsammans med rädsla för barnet och vetskapen om vad som kan ske och ibland bara vägran att låta vårdnaden bli jämlik trots att båda föräldrarna är goda föräldrar men där det ligger på föräldrasidan och vägran att se barnet/n.

Det borde finnas ett minimikrav på körkortsliknande kunskaper innan barnet har landat i familjen även om det i sig är helt orimligt att ens ha ett kunskaps/förståelse test innan man får barn. Barn är något vi måste värna över och inte slåss över.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.