Helt borta av koncentration på annat

Det är lite märkligt men när jag fokuserar på något så är jag så inne i det att jag kan fortsätta göra annat mitt i men det är inget som fastnar hos mig. Jag är just nu mitt inne i bokslut och i år har jag 2 bolag att greja med. Det ena innehåller en del, för mig, helt nya hanteringar med diverse olika beskattningsregler så det är ganska mycket att ta reda på och lära sig under tiden.

Förra veckan skulle jag ordna med en transport på grejer som skulle iväg. Jag ombesörjde att en person packade och ställde iordning och beställde denna transport men sedan vet jag inget mer om den. Fick tydligen transportsedeln men har inget minne om det överhuvudtaget och tror mig veta att jag isf lagt den på ansvarig persons bord men, den är borta. Leveransen har kommit fram så det är INTE problemet men det verkar som följesedel och annat inte gjordes och det saknas därför 🙁

Känner mig dum som en gås eftersom jag inte minns att jag fick transportsedeln med dokument i retur men jag ordnade så att någon ställde iordning leveransen och beställde transporten. Jag förutsatte att allt kring leveransen fixades eftersom det är vanligt förekommande alltså släppte jag den delen helt och hållet och fortsatte med mitt viktigare jobb, bokslutsarbetet.

Kanske är det så illa att vara +45 trots allt eller så är jag så inne i mitt jobb så det prioriteras i hjärnan också.

Jag vet att jag alltid haft precis den förmågan/det hindret sedan jag var ung. Kunde svara på både det ena och det andra när jag var helt inne i något annat och kom inte ihåg det efteråt. Vet att Xxxxxx vid flera tillfällen använde sig av det och fick i en del fall helt motsatta svar mot annars och det gladde ju henne tills jag förstod och då sa ifrån.

Nej, för att rensa hjärnan går jag och Mannfred och tar en dusch så kanske stressen över fadäsen släpper men gissar att den inte gör det. Jag är alldeles för lätt stresspåverkad av småsaker numera men det verkar ha blivit lite bättre dom senaste veckorna trots sjukhusoro mm.

Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar - Tankeboken

 2. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att ingen är perfekt! Vi har alla glömt något och gjort fel, vi har alla strulat till något pga otur, dåligt minne, att vi varit för disträ, tänkt på annat eller koncentrerat oss för dåligt. Du har fullt upp och slå inte på dig själv för det! Kram! ♥

  • Tack för kommentaren 🙂 Mitt stora problem var bara att oavsett om jag kom ihåg det eller ej borde jag ha gjort det som skulle göras med dokumentet men när jag frågade den ansvarige personen för dessa dokument sa hon att NEJ den är inte där. Det gjorde att jag blev väldigt stressad och försökte komma på vad jag isf skulle ha gjort med dokumentet.

   Tack och lov visade det sig att jag hade gjort precis det jag borde ha gjort men det var en jobbig natt med snurrande jakt på dokumentet och alla möjliga varianter på lösningar.

   Så fort jag kom till jobbet gick jag och tog den särskilda pärm för leverantörsdokument innan leverantörsfakturan dykt upp och där låg den, precis som jag sa från första början efter att jag blev påpekad att jag fått dokumentet. Personen som ansvarar för pärmen påstod att den inte funnits där dagen innan och då sa jag bara att den kan inte ha flugit dit av sig själv.

   Slutet blev bra och jag faktiskt nöjd att trots allt fokus på annat så fungerar hjärnan 🙂

   Visst har du dessutom helt rätt att vi är människor och ingen är varken perfekt eller felfri. Kram och tack! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.