Skottpengar på rökare

är en ganska intressant ståndpunkt även om det i sig inte handlar om att skjuta människor som röker men ändå. Rökare är helt inkompetenta och har absolut ingen respekt för alla passiva rökare, rökare är öppna villebråd som det bara är at förpassa till sälla jaktmarker osv, osv. Riktigt så grovt är det inte men välj andra uttryck som passar bättre, jag raljerar lite över det hela.

Ja, en del med begränsad synvinkel gällande rökning kan tycka lite som ovan men samtidigt är andra farliga rusningsmedel helt okej i samma personer ögon och det tycker jag är så inskränkt.

Rökning är olämpligt och rökning dödar. Alkohol är olämpligt och alkohol dödar. För mig är alkoholen ett större problem som kostar fler människor död, bestående men, trauman och livsproblem.

Jo, jag röker men försöker ta hänsyn och visst kan jag misslyckas där men jag försöker göra vad jag kan och röker idag mindre än jag gjorde tidigare vilket är ett steg i rätt riktning.

Aftonbladet har en artikel där Unni Drugge skrivit om ”Bisarr klappjakt på oss rökare”, läsvärd och borde leda till eftertanke och minska det maniska. Detta skrevs som reaktion på Unni Drugges debattinlägg.

Läste hos Emma på Opassande ett riktigt tänkvärt inlägg om att vara nerskitaren av din vardag, läs det kanske kan du tänka ett varv till du som så hårdnackat inte ser annat.

Liten enkel parantes, jo, jag skall sluta röka också, en dag så… och jag kommer att fortsätta ta hänsyn tills dess i den mån jag kan.

Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Det är en missuppfattning att det bedrivs hetsjakt på rökare. Du är inte din vana. Det handlar om att vi vill avskaffa en produkt och en vana som kostar nästan 7 000 personer om året livet.

  • Alla förbud hit och dit, överallt osv, osv är en form av hetsjakt på rökare eftersom det är individer som röker. Det har inte med att jag är min last men jag röker och det är rökaningen det handlar om. En otänd cigarett är inte vad det handlar om utan en tänd dito och den tänds av en person, oftast rökaren.

   Det är farligt att leva och någonstans måste där finnas en gräns för idioti. Vad vuxna nötter (inkluderat mig själv) väljer att göra är var och ens eget ansvar och väljer jag att röka får jag också anpassa mig och ta hänsyn men jag skall inte bannlysas från allt pga av min last.

   Lite krasst så är mycket farligt men jag väljer att fortsätta leva och inte sätta mig i ett hörn och vänta på att dö.

   Ni får gå på tobakproducenterna och lyssnar inte dom får lagstiftaren agera mot tobaksproducenterna och inte vuxna individer. Vi väljer våra laster och har ett eget vuxenansvar. Den dagen jag själv känner mig motiverad att sluta röka kommer jag att göra det men så länge den motivationen inte finns händer det inte.

   Jag blir bara arg på mångas sätt att resonera när annat, betydligt farligare och kostsammare överlag tom har reklam på bästa tittartid på tv. det är verkligen att försköna alkoholens baksidor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.