Kurt och Mannfred har fått sin första bebis #blogg100

Lite strul med en DDosattack hos Binero ställde till det så nu blir det inte många ord utan snarare bilder på ett litet mirakel här hemma hos oss iaf.

Kurt och Mannfred är ett par sedan 2007 och redan december 2008 kom första omgången ägg. Vi har vant oss vid att Kurt och Mannfred lägger ägg varje december och följande januari sedan tar vi holken tills slutet på augusti och det har aldrig blivit mer än obefruktade ägg. En gång har ett ägg varit befruktat men fostret dött innan.

I fredags när vi kom hem var jag i köket och det pep så där märkligt. Kollade in och Mannfred låg på äggen och kikade på mig och det fortsatte pipa sådär ynkligt. Det låg en liten caiquebebis där och pep tillsammans med dom resterande 5 okläckta äggen.

Helt makalöst är det. Ettans äggskalsrester.2015-02-27 16.42.34

I går, på inrådan av veterinär lyfte vi upp den lilla och kände om den var varm, vilket den var. Dom kan inte smälta maten om dom är kalla heller och det behöver vara en viss luftfuktighet och värme för att det skall funka. En liten bild på det unika har du här.

_DSC8480_1

Bebisen är nu 2 dygn gammal och kritiska perioden är några dagar till. Inga utomstående får komma in förrän det gått 2 veckor om lillen klarat sig så långt. Se lilla snutten nedan

1 av 100 #blogg100

Bookmark the permalink.

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.