Nya mobilen, Samsung Galaxy Note

Nya mobilen, Samsung Galaxy Note:

Hittade en bra sida med bra info om mobilen, funktioner och annat bra att veta här

Filöverföringen tog drygt 13 timmar

från den gamla datorn till externa 1TB´s hårddisken men tydligen går det betydligt snabbare till den nya med 8GB ram´s datorn, den har hållit på i 14 minuter och det är 11 minuter kvar. Problemet är att jag inte kunde röra denna under tiden och därför inte skriva ett ord om våran picknick i förrgår och nu har jag inte tillgång tillbilderna vi tog så jag väntar till lite senare. Den var iaf jätterolig och så skoj att träffas men mer kommer sedan.

Det ser lite konstigt ut på nya när alla gamla skrivbordsikoner plötsligt ligger där och, mycket får jag städa verkar det som. Funderar mest på alla bokmärken, lösenord, hela Thunderbird mm. Vi får la se om detta var ett smidigt verktyg eller inte.

Bara 6 minuter återstår, kanske borde göra mig klar under den tiden, eller.

Wippies – en exklusiv all-in-one ADSL2+ Wifi wireless router

Jag är en Buzzador och för ett bra tag sedan fick jag erbjudandet att testa en wireless router kostnadsfritt med förbehållet att jag måste använda den i 12 månader. Jag gillar ju teknik så visst tyckte jag och gratis är alltid gott.

Nu har den varit i vårt hem och om man bortser från att jag inte fick igång den direkt med vårt Bredband (det var simpelt som attan men man glömmer så lätt det man inte pysslar med varje dag) så har den fungerat och fungerar perfekt. Varken KA eller jag har testat den som i ett lokalt nätverk där vi är vårt nätverk utan våra datorer är ff egna enheter. När tid finns skall det också testas.

Det ingår 500MB gratis utrymme, du kan skapa bloggar, vi har inte testat ännu för varken tiden eller orken har funnits. Kanske återkommer orken, lusten börjar iaf återkomma, särskilt nu när jag kan skriva inlägg igen 😉

För den som vill testa Wippies kan du anmäla dig till Buzzador via min länk (så får jag poäng för det) där du också kan läsa mer om Wippies. Vill du veta mer om Wippies kan du kika in på Wippies forum

Det är kul när det funkar

och den gångna veckan har väldigt lite fungerat, särskilt med tanke på servern vi ligger på (ja, vi ligger ff där och förhoppningen är nu att felet verkligen har hittats och åtgärdats, det var tydligen en bugg)

Serverstrul en masse

(Detta gick på grund av serverhaveri och efterföljande strul aldrig att skicka upp)

och det är orsaken till att ingenting blir skrivet, detta går nog inte att få upp nu heller. Det kraschar hela tiden när det inte ligger helt nere. Vi ligger oturligt nog på en djäkla KalleAnka server som varit konstig sedan vi böt från Babar men ändå fungerat relativt hyfsat men nu är det slut.

Läs själva hos Binero och sedan lite (uppdaterat den 13 mars) till

Efter stora haveriet när allt låg nere i ett antal timmar och det dagen efter gick att nå det mesta var det någon form av överbelastning eller annat som tog varenda resurs så när jag kom hem och kunde göra något gick det inte alls. Ja, ja, vi får se vad som blir. Binero har gjort vad dom kunnat men jag hade önskat lite mer information vartefter dom själva märkte att det inte riktigt blev som det var tänkt efter stora kraschen.

Inte längre ”nätbar”

Så har den bärbara jag använt dött. Jag är alltså inte längre "datoriserad". Alla mail sedan början av året är helt borta, allt annat som andra skickat likaså. Hårddisken i den bärbara har kraschat och det gjorde den i går kväll. Det jag hade innan januari finns ff men det är otillgängligt eftersom det är på hårddiskar som inte går att komma åt längre.

Vill man nå mig är telefonen ett bra sätt hädanefter, antingen hem eller mobil. Skicka inga brådis mail för det funkar inte längre, andra mail går bra men ha inte för bråttomt med svar. Visst kommer jag att kolla mailen men mer sällan.

Annars önskar jag alla en bra söndag, vi skall snart iväg och äta middag med skön fröken och hennes kompis och det skall bli trevligt.

Hjälp sökes för att rädda korrupta bilder, filmer mm

Finns det någon stjärna som kan att rädda det som räddas kan.

Först gick min dator sönder, troligtvis moderkortet. Några dagar senare gick KA´s dator sönder och vi gissar på moderkortet där också. Bådas hårddiskar finns att tillgå och mina bilder går att kika på men inte KA´s. Tyvärr hade jag bara dom bilder vi egentligen la upp på webben och alla andra hade KA eftersom vår digitalkamera och lite annat smått och gott var installerade på KA´s.

Vi har sådan tur att vi fått köpa (hint, till J ingen faktura har kommit ännu) för en mycket symbolisk summa (tack och lov) en dator modell äldre (5 år) med Windows 2000 som OS. Kanske är det där ett grundproblem ligger, KA´s dator var nämligen en XP.

Alla våra bilder fotade dom senaste åren (det är många bilder det) och allt som vi scannat in från dior, APS rullar och negativ är korrupta, dom finns på KA´s andra hårddisk  men går inte att öppna. Vi har ett lagligt program som kan reparera skadade eller , särskilt bilder men den tar bara (hittar) dom 24 bilder han kunde öppna. Det heter RecoverMyFiles. Vi har letat på webben men hittills har vi inte lyckats kanske finns det något därute som kan.

Skulle någon därute kunna tänka sig att lotsa oss på rätt väg med tips och trix eller rent av hjälpa oss är vi mer än tacksamma för det känns för djävligt. Pengar kan vi inte betala för hjälpen men något kan vi nog hitta på om inte annat så en puss till Påsk (valfritt från KA eller mig 🙂 ). Kanske kan vi hjälpa till med programinstallationer, script dito eller annat som vi kan och vi kan ganska mycket.

Kan du som läser inte själv men tror dig veta någon som kan så snälla skicka vår lilla bön om hjälp dit.

Så var även KA utan dator :(

så nu är vi två datorlösa om vi bortser från denna otroligt sega sak. Det verkar vara så att bådas moderkort har lagt även även om felen är olika. Min får ström men inget mer och KA´s får inte ens det. Vi har felsökt, vi har testat att koppla in och koppla ur olika delar men…
Skulle någon ha ett chassi med fungerande moderkort till övers som bortskänkes eller säljes för en billig penning så finns det intressenter här (kan inte betala något förrän i slutet på månaden).

Det är ff skit i maskineriet

och det mesta strular men snart så kanske datorn beter sig som folk igen. Det är mail jag ligger efter med men det liksom vill sig inte riktigt med något just verkar det som.

Skit i datorn

är det men vad vet varken min äkta hälft eller jag själv. Först trodde jag bildskärmskortet, sedan CPU´n och nu vet jag inte vad jag tror. Bildskärmen liksom bara dör. Ibland blinkar det till och blir svart, ibland är det redan i uppstarten och det liksom fryser men ingen typisk ”Blue Screen” utan det står still precis där den var.
Har någon billiga varianter på lösning blir jag jätteglad men jag misstänker att det är dyrt vad det nu än är.
Update: 29/8
Tur att KA frågade en gång till om han inte skulle prova ett gammalt bildskärmskort för det verkar vara det som var fel. Kortet har legat oskyddat och var lite dammigt och det verkar fungera. Den absolut billigaste lösningen var det iaf och nu hoppas jag att det håller.
Kanske kan jag svara på mail nu också utan att datorn fryser hela tiden.