Döden kommer när man minst anar det

Nu har Annica, för många även bästa Tiger, andats klart härnere. Jag gissar hon och Tobbe Rapp har en hel del att diskutera. Kan riktigt se dessa två underbara personer och personligheter diskutera Reload- dagbok på nätet, webportalen Succé, kodning, kvinnofrid, näthat, stalkning och såklart FRIS.

Jag undrar hur nätet sett ut i dag utan Annicas grund till bloggarna av i dag och hur man faktiskt kodade sina egna sidor och viktigaste verktyget då var ju programmet anteckningar. Annica var alltid så oerhört hjälpsam. Jag minns särskilt hur lång tid det tog för mig att ens försöka mig på tabeller, dom ramlade bara ihop. Lite glad är jag iaf att hennes installation av Movabletype som bloggverktyg har jag gjort 🙂 Här är hennes blogg

Tigern

Hennes osjälviska kamp  för rättvisa, särskilt när det gällde kvinno- och barnmisshandel. Hon jobbade hårt mot abuse på nätet, läs gärna där finns oerhört mycket som är bra att tänka på även i dag. Jag mötte henne IRL för första gången när det var Kimberley demonstration på Sergelstorg. Vi möttes på pendeltåget i Kungsängen. KA var med och enligt både Annica, M och Katinka så var KA tydligen speciell som fick hänga med på middagen efteråt. Ja vi var fler än dom jag nämnde men vissa vill inte bli omnämnda bl.a pga skyddade identiteter.

Vi möttes på nätet på sidan Fågel Fenix, en mötesplats där kvinnor i misshandelsrelationer fick både stöd och hjälp i processen att kunna ta sig loss.

Allt detta var i börja av hemsidor, långt innan alla ens hade en internetuppkoppling. Det skapades både det ena och det andra roliga, galnare och uppriktigare än mycket annat.

Tack Annica för tiden du var med här, för vad du skapade och vad du stod för. Ha det bäst med Tobbe däruppe och du, vi ses någon gång.

För att göra Annica rättvis lånar jag hennes egen bild från hennes startsida

En söndag på hoj #blogg100 #bloggswe

Vädret var iaf bättre än i går men jag trodde inte riktigt på det för det såg bra lurigt ut men skam den som ger upp innan, bättre att göra det efter 🙂

En liten udda variant blev det i dag. Dino hade något vajs med sin så han tog lilla trucken och vi och Micke tog hojen, övriga sörjande hade förhinder.

Det var riktigt roligt och väldigt lärorikt i körteknik och hur man kör i grupp. Små trix, en del viktigare än andra. KA fick med beröm godkänt och var väldigt glad och nöjd. En mysig början på en tidig mc-säsong. En del fynd gjorde herrarna på loppisen vi gick på. Vi avslutade Uppsala med en väldigt god lunch/middag på Texas Longhorn.

Jo, jag har ont, ont så ända in i men jag måste få leva, jag vägrar dö mentalt bara för att jag egentligen inte kan massor med tanke på nacken och resten av eländet. Min plan är att jag skall ta MC-kort i sommar eller åtminstone träna ordentligt på det 🙂

 

För lite Pitbullinfo så kan du kika in på vårt Gökalbum, busen har blivit full i upptäckarglädje och ger KA och mig nästan hjärtinfarkt av förskräckelse, skräck och rädsla,

En lugn mamma och pappa efter att vi tagit ner Pitbull och skulle sätta ner liten i holken igen,

_DSC9263_1

Inlägg 57 av 100 #blogg100

Tack för dom här åren Tobbe

I morgon är det din begravning Tobbe!

Tänk så livet är orättvist och så oberäkneligt. Tänker på din älskade hustru, barn och barnbarn och vännerna som saknar. Du var en så otroligt varm och god människa med helt galen humor, du hade också världens otur och skadade dig alltid på något helt omöjligt sätt oftast. Vi har skojat om att du måste ha många liv. Du och och din underbara familj reste och levde i nuet

Många år sedan vi först ”träffades” via nätet Tobbe och din hemsnickrade sida, långt före dagens bloggar och när internet var i sin begynnelse för alla här i norden, år 2000. Det fanns något som kallades dagboksrejv, Netnäsa, DPN, Succe, knacka egna hemsidor med hjälp av Annika Tigers HTML-guide, klädnypedrog osv, osv. Ja du, mycket har hänt sedan dess och åren har visst också hänt.

”And if I go,
while you’re still here….
Know that I live on,
vibrating to a different measure
– behind a thin veil
you cannot see through.

You will not see me,
so you must have faith.
I wait for the time when we can soar
together again,
– both aware of each other.
Until then, live your life to its fullest.
And when you need me,
just whisper my name in your heart,
…I will be there.”

Tack för dom här åren Tobbe Rapp, vi ses!

Tobbe

En riktig skön helg har vi haft

Vädret var på top så vi for till Norrtälje i lördags och American Carshow för att kika på många fina bilar och ävenså några fina båtar. Som tur var var det inte så hett som det varit tidigare i veckan för då hade både vi och gökarna Jonsson försmäktat på denna ö.

Man skulle nästan bli rik om vi sa 5 kronor kortet men dom flesta frågade snällt så det kändes okej. Mannfred som vanligt på huvudet och Kurt på axeln. Som tur var överröstade inte Mannfred musikerna som spelade även om hon visslade som attan när dom spelade. HepStars spelade denna gång, förra året var det Boppers.

Denna låt var den som fick mest ovationer:

I går, söndag, kom Maria och Stefan och åt lite grillat med oss och sedan tog vi våra hojar och for iväg till Dino och Helene och sedan drog vi alla 6 till Sigtuna och åt lite våfflor. Riktigt roligt med Dino som mångårig mc-åkare som visade oss lite tips och trix även om ingen av oss förstod ett dugg först.

En härlig söndag med skratt, vänner och solsken. Bilder kommer måste bara redigera lite 🙂

Ja vi elsker dette landet #blogg100

En helmysig kväll blev det och flaggor fick vi upp också. Egenuppfinning från KA. Vi hade ingen fasadflagga och inga fanns att köpa någonstans, dom var slut. Vi skrev ut 2 norska och 2 svenska flaggor i A4 format. Efter lång torktid så satte vi en av varje i en plastficka så vips hade vi en komboflagga på pinne 😉

BalkongsidanAltansidan

(Korten på flaggorna togs den 18 maj, hade glömt fota i går)

Det var mysigt, gott och alla blev mätta. Roligast var att alla verkade trivas med varandra och hade massor att prata om. Häftigast var att Anneli och Sofia kom på Annelis hoj men tyvärr tänkte jag inte på att ta kort när dom for iväg.
Efter maten
Mysigt och nyttigt med besök. Grillspett man plockar ihop själv är, i mina ögon, ett bra koncept och skulle det inte finnas något att prata om så pratar man iaf om det man plockar ihop och sätter på grillen. Fast här saknades inte samtalsämnen även om flera inte hade träffats tidigare.

Från vänster är det Britta, Runa, Eva, Sofia, Anneli och så Gunnar. KA och jag plockade väl för han är inte heller med. Han satt mellan Runa och Eva.

Tusen tack för att ni  kom och hoppas vi ses snart igen. i morgon skall vi särskilt heja på Jocke som inte kunde komma med Anneli och Sofia eftersom han då befann sig i Trosa för att cykla Trosaloppet, 9 mil på cykel, fy sjutton och heja dig Jocke.

#blogg100 inlägg 78 av 100

Renovering ger damm #blogg100

Så eftermiddag/kvällen har använts till att damma av allt som stått överallt. KA hade redan i måndags röjt hela hallen och på tisdagen åkte det mesta som hamnade i vardagsrummet i vårt gamla sovrum.

Jag har grejat lite på kvällarna men sovit för lite så det har gått sakta. Nu är iaf hela vardagsrummet och köket sanerat och varenda pinal som inte skall vara där dom varit inne i gamla sovrummet eller förrådet.

Det luktar gott och fräscht och känns som att äntligen (det tar på krafterna att få fint och då tänker jag på hur trött man blir av all röra överallt där saker stuvas undan.

Redo att möta grillbesöket i morgon. Skall bli skönt, dessutom är det ju 17´e mai 🙂 i morgon och solen skall skina. Nu skall vi bara få ihop det sista som är ganska mycket ändå 🙁 Förresten så förlovade vi oss denna dag för 21 år sedan 🙂

Förresten så strular min tidsinställda publicering och det begriper jag inte. Orkar heller inte felsöka nu, det får bli en annan dag.

God natt!

#blogg100 inlägg 77 av 100

Fina möten och många tankar #blogg100

Minneslunden på Skogskyrkogården är en fin plats och solen sken riktigt gott även om det blåste. Vi var några stycken där och det var fint med blommor och ljus . Vi pratade och vi tänkte en tanke eller många.

Efter det åkte vi i vår bil till Kelly´s på Söder och pratade, åt och pratade lite till. KA åt upp min mat och jag tyckte ju min rätt var lite märklig men okej då 😉

En fin dag och kul att träffa er flera bakom namnen och profilbiderna på G+ som jag ändå haft kontakt med i snart 3 år eller mindre. Lite äntligen över det hela. Tack Petra för att du drog ihop detta.

2014-04-23 16.03.01 2014-04-23 15.47.06 2014-04-23 16.16.15

Tog inte ett kort på någon förutom KA som kom med men jag tror Åke fotade några av oss iaf 🙂

Vi som sågs idag var Petra, Åke, Calle, Anders, Cristian, KA och jag

Trött och nöjd säger jag godnatt!

#blogg100 inlägg 54 av 100

Halvvägs och grillning #blogg100

Påskafton gjordes tillsammans med vännerna i Farsta, Fatou och Britta med deras barn, syskon och barnbarn. En fin dag att äta gott och umgås.

På morgonen trodde jag aldrig att det skulle bli så fint väder som det blev, dimman gick ju nästan att skära med kniv.

Vi grillade först nere vid Parkleken och det var riktigt smarrigt med Brittas hemmagjorda kryddsmörer, Fatous guacamole, Mabous Tatziki vad i och allt det som var till det stekta lammet, grillade oxfilén och hamburgarna.

Efterrätten tog vi hemma hos dom och det var riktigt goda tårtor Fatou hade gjort så vi åt en hel del. Missade att ta kort på skapelserna och maten men hoppas Fatou fotade mer än lilla Amanda som charmade alla med sina 6-veckors leenden.

Halvägs till 100 inlägg är inte helt fel. Känns som jag kan skriva igen och det har varit en bra grej för mig att få ur mig orden igen för dom har suttit fast någonstans rätt länge.

P.S. Detta inlägg blev aldrig färdig igår pga vår ofrivilliga utevistelse hela dagen och om det skriver jag senare idag. D.S.

#blogg100 inlägg 50 av 100 med

Roliga och livskraftiga möten #blogg100

Var ut med vänner och åt en god bit mat och pratade om allt och inget i går. Det är skoj att ses med jämna mellanrum och vi har alla jobbat tillsammans.

Vi var på The Public, ett relativt nytt ställe i Sundbyberg. Det var jättecharmigt ställe och maten var god men sällskapet var bäst.  Det ligger i gamla Signalfabriken som gjorts om med butiker, restauranger och tom gym. Väldigt välkomnade ställe med charmig inredning och trevlig personal.

#blogg100 inlägg 6 av 100

Kul besök och äntligen

Vi har försökt att få till det flertalet gånger men antingen har någon varit sjuk, ändrat schema där jobb kommit ivägen eller annat som ställt till det.

Så äntligen kom Fatou och Britta (som numera jobbar med Briisa)

De var gott, trivsamt och kul att dom fick se hur vi fixat till det sedan sist och att få sitta och bara samtala om livets väsentligheter och glädjeämnen varvat med skratt och allvar.

Kort blev det inga tagna som går att göra något av men 1 finns på dom båda 🙂

Fatou och Britta

 

Så roligt att äntligen sitta ner i lite mer lugn och ro.

Tack för att ni kom och gjorde vår dag.