Delaktighet

De enda personerna som behövs i ditt liv är de som visar att de behöver dig i sina liv.

Speglingar och budskap #blogg100

2016-04-20 14.04.11

Bilden säger det mesta så tolkningen är som vanligt helt fri.

Inlägg 51 av 100 #blogg100

Så rätt vi hade #blogg100

Tänk att vi visste det! Planerna har varit och är bio när Rio 2 har premiär och det är nu på fredag med barnbarnen fast tydligen blir ett barnbarn kort. Vad skall vi se? Jo Rio 2 Här finns trailers på samma härliga film.

#blogg100 inlägg 40 av 100 (bara 60 kvar)

”Vår tröst är att vi har andra barnbarn” #blogg100

Såg en gammal artikel från 2012 som uppdaterats i februari i år med rubriken ”Vår tröst är att vi har andra barnbarn”

Plockar några citat ur artikeln och tänker massor:

”– Samtidigt blir ju vi äldre och gaggigare. När barnbarnen blivit tillräckligt stora kan det vara för sent, säger Lars uppgivet.

– Jag längtar efter barnbarnen, men min dotter har jag släppt rent mentalt. Jag är både arg och besviken på henne, säger Lars.

–Visst hade de en del uppgörelser under tonåren, men nu har hon genomgått en total personlighetsförändring,

– Vi har stått som fågelholkar och undrat vad som händer,

Under de fem, sex år som gått sedan problemen började, har känslorna skiftat.

Lars förklarar att han i dag mest känner sig arg över hur illa hon har gjort dem.”

——————————-

Det är så sorgligt att där finns så många i denna situation men sorgligast är det för barnen som går miste om så mycket. Att dom vuxna barnen väljer bort är något dom vuxna barnen får stå för men att göra så att dom små inte får ha sina mor- och/eller farföräldrar när inga andra orsaker är än makt och kontroll.

Så illa att inte barnens pappa reser sig upp och säger ifrån, särskilt när det bara varit en relation av godo till dom små.

En del som lever i detta får till slut komma till en punkt när sorgearbetet får ta vid och hela den hantering måste fortgå. Det är som att förlora någon fast dom lever vilket gör hela situationen och hanteringen av den näst intill omöjlig.

#blogg100 inlägg 36 av 100

Vägar man väljer att gå #blogg100

Vägar man väljer att gå

Tänker ofta på valen som görs och varför, oftast görs val bara per automatik men vissa val görs medvetet och konsekvent. Uteslutning och avstängning är medvetna val och det är tragiskt när oskyldiga kommer i kläm. Det är sorgligt att oskyldiga aldrig får en chans att vara delaktiga i det som faktiskt finns där för dom.

En vacker dag ger dessa val konsekvenser och jag hoppas innerligt att den oskyldiga reser sig upp och talar om vilken skit den som valt är och har varit.

#blogg100 inlägg 12 av 100

Mentalt slut

är vi nog flera som är efter veckan som gått, många tankar, känslor, funderingar och insikter, sorgligt nog. Självklarheter är inga självklarheter och det är sorgligt det också.

Har sovit, sovit och sovit massor. Klippte också håret i går, det var nödvändigt. Förundrad över att jag kan gå, trode kroppen skulle ta helt slut av allt men än så länge är det inte så illa, hoppas det håller sig borta för som det är nu funkar det.

Mardrömmar om döden, att KA dör och en massa obehagliga efterspel. Beslut tagna av det också. Måste bara få lite energi så att vi kan ta tag i dessa också.

KA är helt slut av att han vetat att vi slitit som djur och fått ihop ett 80-årigt liv på bara några få dagar. Allt är tömt, rensat och avslutat. Hela resan ner följde han oss på Latitude och Waze. Stod vi stilla för länge så ringde han och kollade att allt var ok.

Han hade förberett för nattgäster, mamma och Ylva, och kaffe var klart (syrran och jag ville ha kaffe trots den tidiga morgontimmen).

Jag hoppas jag får krafter tillbaka snart, för jag behöver det nu. Vi är/blir alla varslade på jobbet så det är dags att aktivt söka nytt jobb, industrin har det oerhört tungt och det slår hårt mot dom små först. Jag vill till Kista, gillar atmosfären där. Får sätta fart på den fronten också. Vem vill ha ”tanter” på 50 med stor kompetens och erfarenhet och önskan om att fortsätta lära sig nya saker? Tips mottages.

KA har varit och hämtat färdig mat, nu dags att äta.